Dette forventes av Sykehusinnkjøp i år

Anbud365: Dette forventes av Sykehusinnkjøp i årVi skal bidra til å nå spesialisthelsetjenestens mål om 40 % reduksjon i CO2-ekvivalentar innen 2030, konstaterer adm.dir. i Sykehusinnkjøp, Bente Hayes.

Skriv ut artikkelen

I tillegg til noen «overliggere» fra i fjor, er det særlig sju forventninger eierne har til Sykehusinnkjøp i 2023. Dette fremgår av årets oppdragsdokument fra de fire regionale helseforetakene som eier Sykehusinnkjøp. Forsyningssikkerhet, beredskap og kategoriplaner er stikkord for noen av de sentrale forventningene.

Sykehusinnkjøp er eiet av de fire regionale helseforetakene. Straks sistnevnte har fått sine tildelingsbrev fra Helse- og omsorgsdepartementet kan de legge siste hånd på hva de forventer av Sykehusinnkjøp i inneværende år. Dokumentet er nå overlevert, og det gir oppdrag både til de felleseide helseforetakene generelt og Sykehusinnkjøp HF spesielt.

Følgende bestillinger er spesifikke for Sykehusinnkjøp, fremgår det av helseforetakets egen nettside:

  • Fortsette med å lage kategoriplaner
  • Fortsette arbeidet med modell for vurdering av når anskaffelser bør være nasjonale, regionale eller lokale
  • Fortsette med arbeid for bedre leveringssikkerhet og synliggjøring av gevinst
  • Hjelpe de regionale helseforetakene med å videreføre arbeid med å etablere beredskapslager for legemidler og kritisk materiell
  • Tilfredsstille kravene i åpenhetsloven av 1. juli 2022
  • Arbeide med videreutvikling av Nye metoder
  • Utrede mulighetene for bedre forsyningssikkerhet gjennom anskaffelser av legemidler med forpliktende kjøpsvolum, noe som også kan være aktuelt for flere andre typer varer​

Også «overliggere» fra i fjor

Sykehusinnkjøp HF har også selv noen oppdrag fra 2022 som de skal arbeide videre med i år. Det gjelder, heter det, fullføring av samarbeidsavtaler med helseforetakene, de regionale helseforetakene og Norsk Helsenett. Dessuten skal det jobbes videre med plattform for innkjøps- og forbruksanalyse, i tillegg til å samle virksomhetens divisjoner på felles IKT-plattform.

Nytt i oppdragsdokumentet er et eget punkt som spesifiserer målbilde og strategisk retning for Sykehusinnkjøp. I en kommentar til dette på helseforetakets nettsider sier adm.dir. Bente Hayes at det at målbilde og strategi også er med i de regionale utviklingsplanene gjør at de felleseide helseforetakene blir tydeligere strategisk integrert i spesialisthelsetjeneste-fellesskapet.

Strategi og miljø

Både målbilde og strategisk retning samsvarer fullt ut med Sykehusinnkjøp HF sin strategi for perioden 2020-2023 (PDF). – Det viser med tydelighet at strategisk retning og målsetter som ble vedtatt i 2020 fremdeles står seg, konstaterer hun. Sykehusinnkjøps strategiske målsettinger er:​ Sømløst og tett samspill med helseforetakene, Videreutvikle kompetanse og gjennomføringsevne – og skape målbare resultater.

– Bestillingen vi har fått gir oss noe å strekke oss mot, fremholder adm.dir. Hayes. Bl.a. har staten innenfor miljø forsterket hensynet til bærekraft, og vi skal bidra til å nå spesialisthelsetjenestens mål om 40 % reduksjon i CO2-ekvivalentar innen 2030.

Bli den første til å kommentere på "Dette forventes av Sykehusinnkjøp i år
"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.