Felles pasientjournal: Anskaffelser for store summer venter – også innovative

Anbud365: Felles pasientjournal Anskaffelser for store summer venter – også innovativeHarald Hjelde er prosjektleder for prosjektet Felles kommunal journal (FKJ).

Skriv ut artikkelen

Felles kommunal journal vil i årene framover gjennomføre anskaffelser som innebærer store summer. En markedsdialog avslørte stor interesse. Og KS har fått Nasjonalt program for leverandørutvikling (LUP) med på laget i den videre prosessen. Den skal rigges slik at bærekraftige innovative løsninger blir resultatet. LUP ønsker å bidra til utviklingen av en bærekraftig helsenæring i Norge. Hjemmemarkedet og bruk av innovative anskaffelser er identifisert som en viktig komponent for at å lykkes med det.

Felles kommunal journal skal gi én felles kommunal pasientjournal som vil knytte helse-Norge bedre sammen. Målet med felles kommunal journal er å gi innbyggere tryggere og bedre helsetjenester gjennom digitale verktøy som støtter arbeidshverdagen til helsepersonell.

Kommunene har et stort behov for en journalløsning som sikrer samhandlingen internt i kommuner, og med sykehus og aktører gjennom nasjonale fellesløsninger på tvers av helsesektoren i Norge. Felles kommunal journal vil støtte helsepersonellets arbeidshverdag bedre enn i dag, og sørge for at rett informasjon blir tilgjengelig på rett sted til rett tid.

Eget selskap

KS har etablert et heleid selskap som skal videreføre arbeidet som ble startet av Direktoratet for E-helse. Selskapet skal lede utviklingen frem til kommunene kan ta stilling til videre deltakelse med stegvis realisering av en felles kommunal journal.

Behovet i prosjektet er mangfoldig og komplekst. Det er derfor gjennomført et omfattende utredningsarbeid der kommunesektoren bidratt med innspill fra 200 helsepersonell og ledere fra 45 kommuner. Og over 100 personer deltok da prosjektgruppen bak Felles kommunal journal (FKJ) kickstartet dialogen med leverandørmarkedet.

Legge til rette for innovasjon

Det er flere årsaker til at LUP har valgt å engasjere seg i denne prosessen, heter det i et blogginnlegg på innovativeanskaffelser.no. LUPs oppdrag er å bidra til at offentlige virksomheter legger til rette for innovasjon gjennom sine anskaffelser. Felles kommunal journal vil i årene framover gjennomføre anskaffelser som innebærer store summer. De skal forvalte fellesskapets goder på best mulig måte og prosessen videre skal rigges slik at bærekraftige innovative løsninger blir resultatet. Ulike former for dialog utgjør noen av metodene LUP har i verktøykassen.

LUP er opptatt av at prosesser de går inn, i skal skape gode løsninger for den offentlige part og for sluttbruker samtidig som de også skal skape gode rammebetingelser for leverandørutvikling. Sammen med FKJ og de andre aktørene ønsker LUP å bidra til utviklingen av en bærekraftig helsenæring i Norge. Hjemmemarkedet og bruk av innovative anskaffelser er identifisert som en viktig komponent for at vi skal lykkes med akkurat det, heter det hos LUP.

Bli den første til å kommentere på "Felles pasientjournal: Anskaffelser for store summer venter – også innovative"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.