Ferden frem til kategoribasert innkjøp anslått til 4,5 mill.

Anbud365: Ferden frem til kategoribasert innkjøp anslått til 4,5 mill.Adm. dir. Ketil M. Istad legger fram for styret i Sykehusinnkjøp HF en plan for omstilling og utvikling til kategoribasert innkjøp.

Skriv ut artikkelen

I morgen går startskuddet for Sykehusinnkjøp HF på veien mot kategoribasert innkjøp, slik eierne har bedt om. Ferden frem til foretaket er i mål og jobber kategoribasert vil koste 4,5 mill., ifølge et anslag med foreløpig betydelig usikkerhet. Styret får seg forelagt en overordnet tre-trinnsplan, som etter hvert skal konkretiseres, fremgår det av styredokumentene.

Sykehusinnkjøps eiere, de fire regionale helseforetakene, har signalisert tydelig at innkjøpsforetaket skal legge kategoribasert innkjøp til grunn. I og med styremøtet i morgen, starter den krevende ferden med omstilling og utvikling. Adm. dir. Ketil M. Istad skriver i saksfremstillingen:

Det overordnede målet for omstilling og utvikling av kategoribasert innkjøp i Sykehusinnkjøp HF er at Sykehusinnkjøp skal evne å levere økonomisk, kvalitativ og samfunnsmessig merverdi på innkjøpsområdet til helseforetakene. Planen legger følgende konkrete mål til grunn for selve omstillings- og utviklingsprosessen:

Tre trinn

  • Organisere Sykehusinnkjøp HF slik at kategoribasert innkjøp kan realiseres samtidig som den regionale styringsstrukturen i spesialisthelsetjenesten understøttes («Sette oss i stand til»)
  • Effektivisere og sikre lik kvalitet i alle leveranser fra Sykehusinnkjøp («Etablere internt og utadrettet rammeverk»)
  • Styrke samarbeid med helseforetakene og markedet bygget på kategoritankegang («Etablere internt og utadrettet rammeverk»)

Dersom Sykehusinnkjøp HF skal evne å gi økonomisk, kvalitativ og samfunnsmessig merverdi til helseforetakene, må relasjonen til helseforetakene utvikles løpende og gjennom kontinuerlig forbedring, heter det. Pr. i dag er det ulike modeller for samhandling mellom helseforetakene og Sykehusinnkjøp HF. Tydelige samarbeidsarenaer må utformes på både strategisk, taktisk og operativt nivå, samtidig som prosessene mellom helseforetakene og Sykehusinnkjøp må henge godt sammen.

Kan koste 4,5 mill

Kostnaden med utviklingsarbeidet blir en del av budsjettarbeidet for 2018, og foreløpige beregninger tyder på at overgangen til kategoribaserte anskaffelser kommer til å koste 4,5 millioner kroner. Anslaget er noe usikker fordi omstillingsløpet ennå ikke er detaljplanlagt, understreker adm. dir Istad.

I sin oppsummering poengterer han at den planen for omstilling og utvikling av kategoribasert innkjøp i Sykehusinnkjøp HF som styret får, er et godt grunnlag for å sette omstillingsarbeidet i gang. Planen er lagt på overordnet nivå, og må nødvendigvis detaljeres videre. Dette vil skje etter at de administrerende direktørene i de regionale helseforetakene har gjennomgått planen og gitt sine tilbakemeldinger.

Bli den første til å kommentere på "Ferden frem til kategoribasert innkjøp anslått til 4,5 mill."

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.