Først ute: Leverandør og oppdragsgiver – begge i gang med innovasjonspartnerskap nr.2

Anbud365: Først ute: Leverandør og oppdragsgiver - begge i gang med innovasjonspartnerskap nr.2Til det nye innovasjonspartnerskapet ved Sykehuset Østfold er et nytt konsortium bestående av Roche Diagnostics Norge, Diffia og Essenlix etablert. På bildet adm.dir i Sykehuset Østfold, Hege Gjessing.

Skriv ut artikkelen

Når Sykehuset Østfold nå har signert sin andre avtale om innovasjonspartnerskap, settes to rekorder: Sykehuset er det første helseforetaket i Norge med innovasjonspartnerskap nr. 2. Og en av partnerne, Diffia, er første leverandør som har vunnet fram i to innovasjonspartnerskap i helsesektoren. Etableringen av det første partnerskapet avdekket behov for nye løsninger for at pasienter kan ta blodprøver i hjemmet. Men det ble det ikke rom til å få til da. Dermed kastet de seg ut i innovasjonspartnerskap nr. 2.

Forarbeidet til prosjektet har allerede pågått en god stund, heter det på innovative anskaffelser.no. At sykehuset allerede er kommet langt i utviklingsløpet i det første prosjektet, gjør at de har mange verdifulle erfaringer de nå kan bygge videre på.

Om de lykkes med å utvikle en anvendbar løsning vil det skape stor verdi for både pasienter og de ansatte. Partnerne skal sammen utvikle et konsept som gjør det mulig for pasienter å selv ta blodprøver i eget hjem på et brukervennlig, trygt og innovativt analyseinstrument og dele resultatet umiddelbart og digitalt med helsetjenesten.

Samtlige innovasjonspartnerskap til nå er etablert med konsortier. Til det nye prosjektet ved Sykehuset Østfold er et nytt konsortium bestående av Roche Diagnostics Norge, Diffia og Essenlix etablert. Prosjektet har forgreininger utover Østfold noe som resulterte i at også Helse Sør-Øst, Sykehuspartner, Sykehusinnkjøp og Vestre Viken var representert.

Vunnet fram i to innovasjonspartnerskap

Diffia er ifølge oversiktene til Nasjonalt program for leverandørutvikling den første leverandøren som har vunnet fram i to innovasjonspartnerskap i helsesektoren. På få år har de klart å bli et konkret eksempel på at innovative anskaffelser kan være et effektivt virkemiddel i utviklingen av norsk helsenæring. I Diffia er det et brennende engasjement for gode pasientopplevelser og brukervennlige løsninger. Gjennom å utvikle løsninger i tett samarbeid med pasientene og de ansatte på sykehusene er det et godt utgangspunkt for å lykkes med akkurat det.

Med seg på laget denne gangen har de fått Roche Digagnostics Norge, som er en betydelig aktør på laboratorieløsninger. Roche Diagnostics Norge er svært fornøyde med å ha fått denne muligheten sammen med partnerne Essenlix og Diffia. Innovasjonssamarbeidet med Sykehuset Østfold er en naturlig utvikling i deres eget innovasjonsarbeid, heter det. Målet er at de sammen kan bidra til en enklere og mer forutsigbar hverdag, både for pasientene og helsetjenesten.

Samarbeid

Innovasjonspartnerskap finansieres av Innovasjon Norge som gjennomfører arbeidet i tett samarbeid med Direktoratet for økonomistyring (DFØ) og Leverandørutviklingsprogrammet (LUP). Andre slike samarbeidskonstellasjoner finnes også, blant annet rundt ordningen førkommersielle anskaffelser i regi av Forskningsrådet og StartOff i regi av DFØ.

Bli den første til å kommentere på "Først ute: Leverandør og oppdragsgiver – begge i gang med innovasjonspartnerskap nr.2"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.