Gevinst på tosifret millionbeløp mulig i nylig inngåtte Helse Vest-avtaler

Anbud365: Gevinst på tosifret millionbeløp mulig i nylig inngåtte Helse Vest-avtalerJannicke Daae Tønjum, divisjonsdirektør i Sykehusinnkjøp HF, legger frem sak om gevinstpotensial for styret i det regionale helseforetaket Helse Vest.

Skriv ut artikkelen

Et forsiktig anslag viser et gevinstpotensial på drøyt 65 millioner – 8,4% – på de avtalene Sykehusinnkjøp divisjon vest de siste 12 månedene har gjort for det regionale helseforetaket Helse Vest. Det er det grunn til å være fornøyd med, ennskjønt det er ytterligere gevinstpotensial å hente, heter det i en styresak i Helse Vest.

Sykehusinnkjøp divisjon vest gjør Helse Vest-styret oppmerksom på at de ikke er innkjøpere/bestillere på de etablerte avtalene på vegne av foretakene i Helse Vest. De synliggjør gevinstpotensial ved nye avtaler til foretakene, mens det er foretakene selv som må sikre å realisere dette gevinstpotensialet.

Samlet kan Sykehusinnkjøp divisjon vest per 1. september vise til et gevinstpotensial til foretakene i Helse Vest på 65,7 mill (8,4 %) på de avtalene som har hatt oppstart siste 12 måneder. Gevinsttypene er fordelt på kostnadsreduksjon, kostnadsunngåelse og effektivitetsgevinst. Potensialet anses å være beregnet med tilstrekkelig grad av forsiktighet, slår Sykehusinnkjøp divisjon vest fast overfor styret i Helse Vest.

Fornøyd med resultatet

Tatt i betraktning den markedssituasjonen korona-pandemien har ført med seg også i 2021, og at Helse Vest har et relativt modent anskaffelse-/ innkjøpsmiljø – gevinster hentet ut over tid – mener Sykehusinnkjøp divisjon vest at det regionale helseforetaket kan se seg fornøyd med resultatet.

Samtidig påpeker Sykehusinnkjøp at det fortsatt er ytterligere gevinstpotensial å hente ut knyttet både til ytterligere samordning på en del anskaffelsesområder, ytterligere spisset valg av konkurransestrategi og avtaleform, og på å profesjonalisere prosessene knyttet til implementering av avtale, profesjonalisert avtaleforvaltning og korrekt bruk av avtalene.

Gevinst i prosentandel

Gevinstpotensialet beregnes å være størst målt i kroner når det gjelder laboratorieprodukter – hele 19 millioner, fulgt av bygg og eiendom med 14 mill. Men målt i andel av avtaleverdi er det bygg og anlegg-prosjekter som topper listen med 64,6%, fulgt av IKT med 32,3%, fremgår det av styresaken.

Bli den første til å kommentere på "Gevinst på tosifret millionbeløp mulig i nylig inngåtte Helse Vest-avtaler"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.