Gjort vaskeriavtaler for sykehusene som kan gi besparelser på 160 mill

Anbud365: Gjort vaskeriavtaler for sykehusene som kan gi besparelser på 160 millVi har splittet opp vaskeriavtalen alt etter som hvordan konkurransesituasjonen rundt i landet er, sier Sykehusinnkjøps kategorisjef for bygg- og eiendomsdrift i Divisjon nasjonale tjenester, Vanjeet Chatwal (arkivfoto).

Skriv ut artikkelen

Sykehusinnkjøp er i mål med en omfattende avtale om vaskeritjenester for landets sykehus. Helseforetaket regner med at dette vil føre til nettobesparelser på rundt 160 millioner kroner for hele kontraktsperioden for alle sykehus i Norge i sum. Det er ikke inngått én gigantavtale for hele landet, tvert imot er det lagt opp til lokale og regionale avtaler for å stimulere lokale arbeidsmarkeder.

– Det er første gang helsenorge har koordinert dette i én felles anskaffelse på nasjonalt nivå. Dette er ikke noe vi gjør hver dag. Ikke i denne størrelsesorden, sier Vanjeet Chatwal. Han er Sykehusinnkjøps kategorisjef for bygg- og eiendomsdrift i Divisjon nasjonale tjenester.

Vaskeritjenesteanskaffelsen for norske sykehus, som Chatwal er prosjektleder for, ble igangssatt vinteren 2017. Anskaffelsen har omfattet leie og vask av helsetekstiler som pasient- og flattøy, i tillegg til ansattes tøy. Den årlige vaskerikostnaden for sykehusene er beregnet til 262 millioner kroner for de deltakende kundene.

11 delkontrakter

Anskaffelsen, som nå er munnet ut i en avtale, eller rettere sagt avtaler, dreier seg om totalt 11 delkontrakter med en samlet kontraktsverdi på rundt to milliarder kroner for hele kontraktsperioden.

– Det har vært en lang og tung anskaffelsesprosess, men nå er vi i mål, sier Chatwal i en melding på helseforetakets nettside. Vi har kjørt og administrert hele anskaffelsesprosessen fra A til Å for samtlige helseregioner. Vi har splittet opp avtalen alt etter som hvordan konkurransesituasjonen rundt i landet er.

Vanjeet Chatwal vil ikke legge skjul på at enkelte enheter i Norge vil få økte kostnader. – Men vår jobb er å sørge for at helse-Norge som helhet kommer bedre ut, altså på totalbesparelse, understreker Chatwal, og legger til: – Det positive med prosessen var at vi ikke tildelte én nasjonal avtale, men vi brøt dette ned i lokale og regionale avtaler for å stimulere lokale arbeidsmarkeder. Det var en håndfull aktører som konkurrerte om kontraktene. Alle relevante aktører har hatt anledning å være med.

Bli den første til å kommentere på "Gjort vaskeriavtaler for sykehusene som kan gi besparelser på 160 mill"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.