Hasteanskaffelse skal gi norsk produksjon av millioner av åndedrettsvern

Anbud365: Hasteanskaffelse skal gi norsk produksjon av millioner av åndedrettsvernMangelsituasjonen på åndedrettsvern internasjonalt, og i økende grad mangel på råvarer til produksjon, innebærer at det ikke er tid til å gjennomføre en vanlig anskaffelse, ifølge Sykehusinnkjøp, her representert ved adm.dir. Kjetil M. Istad.

Skriv ut artikkelen

Åtte leverandører er prekvalifisert og kjemper om en avtale med ramme for norsk produksjon på 2,5 millioner åndedrettsvern over en toårig avtaleperiode. De åtte skal så reduseres til tre, som så skal forhandle med Sykehusinnkjøp om avtalen. Det dreier seg om en hasteanskaffelse. 44 interesserte bedrifter meldte seg da Sykehusinnkjøp tidligere i år sendte ut sin invitasjon om deltakelse i denne anskaffelsen.

For å trygge leveransene til det norske helsevesenet i den pågående covid19-pandemien, inviterte Sykehusinnkjøp norsk industri i slutten av april til å melde inn muligheter for norsk produksjon av åndedrettsvern.

En rekke gode løsningsforslag ble resultatet og det var stor vilje i industrien til å bistå, melder Sykehusinnkjøp på sine nettsider. Totalt 44 interessenter meldte seg.

Sykehusinnkjøp har i denne innledende fasen samarbeidet med Siva og Manufacturing Technology-katapultsenter, og Innovasjon Norge for å prekvalifisere leverandørene. Disse har spisskompetanse på produksjonssystemer, støttesystemer, produksjonsteknologi, industrialisering og finansiell vurdering. I tillegg har Nasjonalt program for leverandørutvikling bistått med generell støtte til prosessen.

Etablere produksjon i Norge

De åtte leverandørene som nå er prekvalifisert, inviteres til en hasteanskaffelse med forhandlinger. Disse skilte seg særlig ut fra de øvrige på kompetanse og produksjonserfaring. De har også potensial og mulighet til å etablere produksjon i Norge innen rimelig tid, heter det.

Mangelsituasjonen på åndedrettsvern internasjonalt, og i økende grad mangel på råvarer til produksjon, innebærer at det ikke er tid til å gjennomføre en vanlig anskaffelse, ifølge Sykehusinnkjøp.

Hasteanskaffelsen skal gjennomføres i to faser. Sykehusinnkjøp vil redusere antall deltakere til tre basert på innsendt tilbud. Disse tre vil bli invitert til forhandlinger om sitt tilbud. Som en del av forhandlingene vil det også bli gjennomført bedriftsbesøk for screening av produksjonsfasiliteter.

Forhandlingene

Også i forhandlingene skal Sykehusinnkjøp samarbeide med Siva og Manufacturing Technology katapultsenter, likeledes i forhandlingene – og ved gjennomføring av bedriftsbesøk.

Det er planlagt tildeling for denne anskaffelsen medio juni. Den valgte leverandøren blir tilbudt en avtale med ramme for norsk produksjon på 2,5 millioner åndedrettsvern over en toårig avtaleperiode fra kontraktsignering.

1 kommentar på "Hasteanskaffelse skal gi norsk produksjon av millioner av åndedrettsvern"

  1. Erik Pavels | 29. juni 2020 på 11:44 | Svar

    Hvordan har dette gått? Hvem vinner kontrakten?

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.