Helse Midt-Norge kapret pris for beste innkjøper

Anbud365: Helse Midt-Norge kapret pris for beste innkjøperInnkjøpssjef Bård Skage i Helse Midt-Norge vant Svanemerkets pris for beste innkjøper 2016.

Skriv ut artikkelen

Bård Skage, innkjøpssjef i Helse Midt-Norge, mottok i går Svanemerkets pris for beste innkjøper 2015. Prisen får de for sitt systematiske arbeid med å stille strenge miljøkrav i sine anskaffelser.

Stadig flere er i kontakt med spesialisthelsetjenesten. I 2015 var halvparten av oss – 2,6 millioner unike pasienter – innom sykehus, psykisk helsevern eller rusomsorg. Helse Midt-Norge er foretaket som organiserer denne typen helsetjenester i trøndelagsfylkene og Møre- og Romsdal. Også her er volumet stort. I 2015 gjorde de 150 anskaffelser av til sammen 42 154 ulike enkeltprodukter til en verdi av 6 milliarder kroner.

– Vi jobber veldig systematisk med å styrke innkjøpsfunksjonen i hele foretaket vårt og etter hvert i det fusjonerte, nasjonale foretaket som kommer. Vi har stor nytte av å være medlem i Svanens innkjøpernettverk og har gode erfaringer med samarbeidet. Det er bra å ha noen pådrivere som minner oss på hvor viktige det er å stille gode miljøkrav, sa Bård Skage, innkjøpssjef i Helse Midt-Norge, da han mottok prisen på et seminar for Svanens innkjøpernettverk.

Juryens begrunnelse

«Helseforetaket Helse-Midt Norge vinner prisen som beste innkjøper i år 2015. Foretakets innkjøpere har benyttet miljømerkingskrav i mer enn fem anbudskonkurranser i året som gikk. Produktene de har anskaffet spenner fra miljøtilpassede møbler, vaskeri og trykksaker til engangsbekledning og infusjon/transfusjonsartikler. Helseforetaket har stor innkjøpsmakt og sender på denne måten viktige signaler til markedet. Helseforetaket deltok på den nasjonale avtalen som Helseforetakenes Innkjøpsorganisasjon inngikk på hygiene – og pasientpleieprodukter med bl.a. såper, kremer/salver og smittefrakker og stellefrakker, også denne med Svanekrav.

Når vi vet at de ansatte kjøper hotellovernatting med svanemerkede Scandic høyest på lista og avroper forbruksartikler og kontorrekvisita fra en avtale med stort utvalg av miljømerkede varer så er det ingen tvil om at vi har en verdig vinner.»

Bli den første til å kommentere på "Helse Midt-Norge kapret pris for beste innkjøper"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.