Ideell leverandør må kanskje melde pass – for krevende anbudsvilkår

Anbud365: Ideell leverandør må kanskje melde pass – for krevende anbudsvilkår– Dette er ikke noe vi ønsker, men vi får ikke regnestykket til å gå opp med dagens forutsetninger i anbudet, sier Paul Erik Wirgenes, styreleder i Diakonhjemmets hovedstyre (foto: Nicolas Tourrenc).

Skriv ut artikkelen

Oslo kommunes hjemmetjeneste-anbudet gir ikke grunnlag for å drifte tjenester i en ny periode, konstaterer Diakonhjemmet, en av de fremste ideelle leverandørene av helsetjenester. Kommunen legger opp til skjev risikofordeling. Nå skal de sjekke om det er mulig å endre rammevilkårene i det kommende anbudet, fremgår det av en pressemelding. Hvis intet skjer, kan vilkårene føre til at den ideelle leverandøren må melde pass.

Fritt brukervalg i Oslo gir innbyggerne mulighet til å velge hvilken leverandør av hjemmetjenester de ønsker. Diakonhjemmet har de siste årene brukt mye tid og investert mer penger enn de har fått, for å bygge opp kapasitet i hjemmetjenester i Oslo, heter det i pressemeldingen. Dette har vært et strategisk valg for å være med å utvikle fremtidens helsetjenester.

Subsidiert kommunen

Diakonhjemmet Omsorg har over tid i praksis subsidiert kommunen som har lagt opp til dårlige rammevilkår for disse tjenestene. Den nye anbudskonkurransen var først lovet på senvinteren 2023, men kom til slutt først 16. juni, noen få dager før fellesferien, skriver Diakonhjemmet, og mener prosessen har tatt veldig lang tid. Forventningene til den kommende anbudskonkurransen i organisasjonen var høye. Tilbudsfrist for besvarelse 18. september. 

Med dette som bakteppe gikk Diakonhjemmets styre inn i situasjonen i hjemmetjenester på et ekstraordinært styremøte nylig, fremgår det av pressemeldingen. Styret mener at vilkårene som ligger i anbudskonkurransen om hjemmetjenester i Oslo kommune slik den nå står, er dårligere enn de hadde forventet. Anbudet gir ikke grunnlag for å drifte tjenester i en ny periode. – Kommunens anbud påfører leverandørene all risiko, sier Paul Erik Wirgenes, styreleder i Diakonhjemmets hovedstyre, og:

Mulig å endre forutsetningene?

– Dette er ikke noe vi ønsker, men vi får ikke regnestykket til å gå opp med dagens forutsetninger i anbudet. Styret ber administrasjonen undersøke om det er mulighet for å endre forutsetninger for kommende avtale.

Diakonhjemmet er en ideell stiftelse innenfor Den norske kirke – stiftet i 1890. Det betyr at det ikke tas utbytte fra våre aksjeselskap, men overskudd i virksomhetene skal pløyes tilbake for å utvikle nye tilbud og tjenester.

Bli den første til å kommentere på "Ideell leverandør må kanskje melde pass – for krevende anbudsvilkår"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.