Innovasjonspartnerskap med dansk/norsk troika skal gjøre akutthjelpen bedre

Anbud365: Innovasjonspartnerskap med dansknorsk troika skal gjøre akutthjelpen bedreSentrale i innovasjonspartnerskapet til Vestre Viken HF - Hans-Christian S. Platou, fagsjef medisin og Lise-Mette Lindland (prosjektleder).

Skriv ut artikkelen

Med dansk partner og dansk/norske underleverandører er nå innovasjonspartnerskapet i regi av Vestre Viken HF i gang. Prosjektet «Videosamtale med AMK» skal gi AMK-operatørene i helseforetaket mulighet til å starte en videosamtale med den som ringer for å få hjelp. Dette kan potensielt redde liv, og det vil gi Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) bedre muligheter til å disponere ressursene riktig.

Med levende bilder vil Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) bli i stand til å yte bedre hjelp, heter det. Innovasjonspartnerskapet skal sikre en teknisk løsning, et system og en måte å jobbe på som gjør at de kan håndtere videosamtaler til det beste for pasientene.

Fram til nå har prosjektet jobbet med selve grunnlaget for anskaffelsen. Nå er partnerskapet inngått, jobben med å utvikle den faktiske løsningen starter.

Pengestøtte og rådgivning

Kontrakten med det danske programvareselskapet Incendium har en verdi på 5,7 millioner kroner, men prosjektet har en total investeringsramme på cirka åtte millioner kroner. Vestre Viken har blitt tildelt midler fra Innovasjon Norge til å utvikle løsninger.

I tillegg til pengestøtten som prosjektet har fått, bistår Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Nasjonalt program for leverandørutvikling og Digitaliseringsdirektoratet med rådgivning og kompetanse i prosjektperioden. Legevakten i Drammen er også en samarbeidspartner i prosjektet.

Innovasjonspartneren Incendium AS har allerede en eksisterende løsning for bruk av video, som brukes på 110-sentralene i Norge. Men å bruke det i AMK vil stille andre krav. I Danmark brukes løsningen i helsetjenesten, og en av de første oppgavene man kaster seg over, er å innhente erfaringer fra både helsetjenesten, men også de som faktisk har vært pasienter og innringere til nødetatene. Og siden Norge og Danmark ikke er helt like, skal man senere også se på hvordan pasientene opplever en videostøttet samtale med AMK i Vestre Viken.

Ikke bare det tekniske

Det er ikke bare det tekniske som skal løses i et slikt prosjekt. Derfor har Incendium AS, som hovedleverandør, knyttet til seg nødvendig kompetanse på andre områder. Firmaet Making Waves med base i Oslo, skal bistå med alt fra drift av prosjektet til bearbeiding av erfaringer og tilpasning av arbeidsflyt på AMK. I Danmark sitter personell fra Public Intelligence som skal bistå med innhenting og bearbeiding av brukererfaringer. Norske Kind People skal bidra med sin kompetanse på e-helse.

Bli den første til å kommentere på "Innovasjonspartnerskap med dansk/norsk troika skal gjøre akutthjelpen bedre"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.