Kjøper smittevernutstyr for åtte måneders forbruk – staten betaler

Anbud365: Kjøper smittevernutstyr for åtte måneders forbruk – staten betalerByrådsleder Roger Valhammer i Bergen kommune, som kjøper smittevernutstyr under forutsetning av at utgiftene senere blir refundert av staten (foto: Vidar Langeland).

Skriv ut artikkelen

Bergen kommune skal kjøpe smittevernutstyr som dekker beregnet forbruk for åtte måneder frem i tid. Her inngår bl.a. seks millioner hansker og en halv million munnbind. Anskaffelsen vil koste godt over 12 mill., som staten har lovet å dekke. Endrer smittesituasjonen seg, kan behovene endre seg.

Innkjøp av personlig smittevernutstyr skal tilbake til ordinære ansvarsforhold fra nyttår, fremgår det av et brev fra Helsedirektoratet tidligere i høst. Da må kommuner og sykehus selv sørge for innkjøp og ansvarlig lagerbeholdning av smittevernutstyr. Dette betyr at kommunen pga. leveringstid snarest må bestille det som trengs av utstyr for å dekke løpende forbruk og nødvendig lagerbeholdning etter 1.januar 2021, heter det i grunnlaget for byrådets beslutning.

Behovet kan endre seg

Bergen kommune har beregnet behov for innkjøp til sentralt beredskapslager, men påpeker at behovet kan endres dersom smittesituasjonen endrer seg, og bruk av f.eks. munnbind intensiveres. I utgangspunktet trengs følgende supplerende innkjøp av smittevernutstyr: Hansker (6 000 000), munnbind (500 000), operasjonsluer (40 000) og smittefrakker (300 000). Foreløpig beregninger anslår at kostnaden til denne anskaffelsen er 12,4 mill.

I sin innstilling til byrådet anbefaler byrådsleder at Bergen kommune, som en av landets største kommuner tar et særlig ansvar for raskt å etterkomme Helsedirektoratets oppfordring om å etablere tilstrekkelig lagerkapasitet for smittevernutstyr.

Krever ressurser

Etablering og drift av lager for smittevernutstyr av dette omfanget involverer flere byrådsavdelinger, heter det, og innebærer behov for ressurser, både når det gjelder penger, folk og plass. Byrådet har vedtatt at det snarest blir etablert tilstrekkelig og hensiktsmessig lagerkapasitet for smittevernutstyret.

Bli den første til å kommentere på "Kjøper smittevernutstyr for åtte måneders forbruk – staten betaler"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.