Klart for satsing på digital oppfølging av pasienter i eget hjem

Anbud365: Klart for satsing på digital oppfølging av pasienter i eget hjemEn ny rammeavtale skal gjøre det enklere, raskere og rimeligere for sykehusene å ta i bruk nye digitale løsninger som både kan lette ansattes arbeidshverdag og styrke pasientbehandlingen. Det sier Rune Simensen, direktør for teknologi og e-helse i Helse Sør-Øst RHF.

Skriv ut artikkelen

Nå kan gjennombruddet være kommet for digitale løsninger for oppfølging av pasienter i eget hjem. En rammeavtale som Helse Sør-Øst nylig har gjort med seks leverandører, kan tyde på det. Avtalen er nemlig et resultat av samarbeid med de øvrige helseregionene i landet, og disse har opsjon på å benytte avtalen. I tillegg blir det enklere å dele innovative løsninger for digital hjemmeoppfølging mellom sykehus – og å planlegge nye løsninger i fellesskap, heter det.

Sykehusinnkjøp HF gjennomførte konkurransen på vegne av helseregionen, og anskaffelsen ble gjennomført med prosedyren konkurransepreget dialog. 17 leverandører søkte om å delta i konkurransen, og etter dialogfasen ble det mottatt 8 tilbud hvor 6 tilbud ble tildelt avtale. Dette var leverandørene Checkware, Diffia, Dignio, Tellu, Youwell og Siemens Healthineers.

Leverandørene tilbyr samlet et bredt spekter av løsninger som blant annet utsending og innsamling av skjema, høsting av målinger gjort hjemme, digital egenbehandlingsplan, veiledet internettbehandling og samvalg. I avtaletiden vil leverandørene delta i minikonkurranser om levering av slike tjenester der det er behov for dem.

Bedre og mer effe​ktivt pasienttilbud

Mange pasienter med kroniske sykdommer som KOLS, diabetes, kreft og psykiske lidelser har allerede i dag tilbud om digital hjemmeoppfølging. Løsningene som brukes gjør at de kan ha dialog med sine behandlere og få oppfølging uten å måtte reise til sykehuset. Det frigjør personellressurser på sykehusene som kan brukes til bedre pasientbehandling i andre deler av sykehusdriften. Slik kan de digitale hjelpemidlene bidra til større bærekraft for fremtidens helsevesen.

I dag er det mer enn 70 ulike prosjekter på dette området innenfor Helse Sør-Øst, og erfaringene viser i tillegg at pasienttilbudet blir både bedre og mer effektivt.

Samarbeid med de øvrige helseregionene

Avtalen er et resultat av samarbeid med de øvrige helseregionene i landet, og disse har opsjon på å benytte avtalen. Den har en varighet på to år, med mulighet for utvidelse i ytterligere to år. Sykehuspartner er avtalepart på vegne av region Helse Sør-Øst.

Avtalen er viktig også for å få en mer effektiv regional drift og forvaltning av løsningene knyttet til digital hjemmeoppfølging, heter det. Den legger til rette for at nye løsninger møter regionale sikkerhetskrav og innpasses med regionale kjerneløsninger, som for eksempel DIPS, på en god måte.

Bli den første til å kommentere på "Klart for satsing på digital oppfølging av pasienter i eget hjem"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.