Luftambulansen forbereder milliard–anskaffelse

Anbud365: Luftambulansen forbereder milliard–anskaffelseFremtidige leverandører skal, som i dag, levere fly med medisinsk innredning, vedlikehold av egne fly og selv stille med egne lokaler ved de ulike flyplassene, skriver Luftambulansetjenesten ANS i en pressemelding.

Skriv ut artikkelen

Luftambulansetjenesten forbereder nå en anskaffelse i milliardklassen. Det gjelder en avtale om ambulanseflytjenester fordelt på baser i hele landet. Nå pågår det forberedende strategiarbeidet. Selve anskaffelsesprosjektet starter etter planen i mai. Etter en prekvalifisering til høsten, blir aktuelle tilbydere invitert inn i konkurransen.

De fleste fly skal ha døgnkontinuerlig beredskap, hver dag, hele året. Fremtidige leverandører skal, som i dag, levere fly med medisinsk innredning, vedlikehold av egne fly og selv stille med egne lokaler ved de ulike flyplassene, skriver Luftambulansetjenesten ANS i en pressemelding. Målsettingen er en ambulanseflytjeneste med høy kvalitet til en riktig pris.

I 2014 ble det flydd 9967 timer og transportert 9110 pasienter med ambulanseflyene. I 2015 ble det satt ny rekord i antall flydde timer med hele 10106 timer. Hovedtyngden av flyene er, og vil også i fremtiden, være lokalisert i Nord-Norge. I dag er flyene basert i henholdsvis Kirkenes, Alta, Tromsø, Bodø og Brønnøysund. I sør er ambulanseflyene stasjonert i Ålesund og på Gardermoen. Totalt er det syv fly på beredskap hele døgnet, i tillegg til to fly på dagtid.

 

Styrket beredskap

For å styrke beredskapen for blant annet Svalbard utredes en flytype med lengre rekkevidde, høyere marsjfart, større nyttelast og noe romsligere kabin enn flyene i dagens kontrakt.  Alle flyene koordineres fra en sentral som er samlokalisert med AMK–sentralen ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Nåværende avtale startet i 2009, og løper ut 30. juni 2019. Den nye avtalen skal være på plass til juli 2017. Dette for å gi leverandørene tilstrekkelig tid til å forberede levering av tjenesten. Allerede nå i mars 2016 er potensielle leverandører invitert til dialogkonferanse for å komme med innspill til anskaffelsen.

1 kommentar på "Luftambulansen forbereder milliard–anskaffelse"

  1. Fly og helikopter er to forskjellige ting. Bilde og artikkel henger ikke sammen.

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.