Matsvinn med i nye kriterier for offentlige anskaffelser

Anbud365: Matsvinn med i nye kriterier for offentlige anskaffelser– Vi har prioritert områder som kan få stor effekt for miljøet i det nye kriteriesettet for mat og drikke. Nå gjelder det at oppdragsgiverne tar kravene i bruker når de skal anskaffe mat, sier avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi.

Skriv ut artikkelen

Staten går foran og inkluderer matsvinn i nye kriterier for offentlige anskaffelser. Nå kan stat og kommune enkelt stille krav til leverandørene og sikre minimalt matsvinn både for kantinemat og annen servering, melder Difi.

Difi har utviklet nye krav og kriterier som er lett å ta i bruk for offentlige innkjøpere når de skal stille krav til miljø, menneskerettigheter og andre samfunnshensyn i sine anskaffelser. Nå er nye krav og kriterier for mat og drikke innenfor følgende områder klare: Matsvinn, emballasje, tropisk avskoging og utvalg av varer i sortimentet.

– Vi har prioritert områder som kan få stor effekt for miljøet i det nye kriteriesettet for mat og drikke. Nå gjelder det at oppdragsgiverne tar kravene i bruker når de skal anskaffe mat, sier avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi.

Gode anskaffelser avgjørende

Han sier at både offentlige som private virksomheter opplever en reduksjon i matsvinn på 30-60 prosent når de setter i gang systematisk kartlegging for deretter å sette inn målrettede tiltak. Gode anskaffelser er avgjørende for å nå slike resultater.

– Det er frivillig for statlige og kommunale virksomheter om de vil ta kravene og kriteriene i bruk, men vi vet at dette er veldig etterspurt blant innkjøpere, sier Strømsnes.

Ønsker klare og tydelige miljøkrav

Strømsnes sier at matvarebransjen også ønsker klare og tydelige miljøkrav. Difi vil også oppmuntre leverandørene til å etterspørre miljøkrav i dialogen i forkant av konkurranser om å levere mat til det offentlige.
Kravene på matsvinn følger opp systemet i bransjeavtalen for reduksjon av matsvinn som veldig mange bedrifter i Norge allerede har sluttet seg til.
Kriteriene finner du i Difis kriterieveiviser for bærekraftige offentlige anskaffelser.

Bli den første til å kommentere på "Matsvinn med i nye kriterier for offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.