Ni vil bli ny adm. dir i Sykehusinnkjøp

Anbud365 : Ni vil bli ny adm. dir i SykehusinnkjøpBente Hayes, i dag kst. adm. dir i Sykehusinnkjøp, har søkt stillingen på permanent basis – og er vurdert som favoritt blant de i alt ni søkerne til stillingen.

Skriv ut artikkelen

Et blikk på søkerlisten til stillingen som adm. dir i Sykehusinnkjøp signaliserer at det blir vanskelig for dette helseforetaket å komme unna henne som i dag er konstituert, nemlig Bente Hayes. Riktignok finnes det et par som kan kalles utfordrere – med bakgrunn som kan kvalifisere til «pallen». De vil kunne bidra med friskt blod, men å hoppe over Hayes vil utvilsomt bli sett som en forbigåelse – med mindre det foreligger en deal som det er vanskelig å si nei til. Eller hvis det bak «de hemmelige» søkerne finnes jokere.

I alt er det ni søkere til stillingen – tre kvinner og seks menn. Tre av søkerne har fått innvilget ønske om å få navnet sitt unntatt offentlighet på søkerlisten. Søknadsfristen gikk ut 16. august og følge styreformann i Sykehusinnkjøp, Per Karlsen, håper man å ha en ny adm.dir. på plass i løpet av året. Prosessen starter umiddelbart.

Kjetil M. Istad, mannen som har en vesentlig del av æren for at Sykehusinnkjøp er kommet så godt i gang som tilfellet er, sluttet som adm.dir.7. februar i år. Han tiltrådte stillingen høsten 2016. Det var Ignite Procurement som kapret Istad på senvinteren. Denne bedriften har over noen tid nå vært ansett som et av Norges aller mest fremgangsrike og lovende gründermiljøer, ikke minst på området offentlige anskaffelser. Istad er nå salgsdirektør der.

Seks «offentlige» søkere

De seks søkerne som er på listen til stillingen, er adm. dir. Geir Kronbæck, sjefskredittleder Torbjørn Gaarder, administrasjonssjef Tormod Sveen, apoteker Ana Monteiro, kst. adm. dir Bente Hayes og sjef strategiske anskaffelser, Elisabeth Kristensen.

Med mindre det bak «de hemmelige» befinner seg sterke kandidater, synes Sveen, Hayes og Kristensen å tilfredsstille naturlige kriterier som innkjøpserfaring og/eller god kjennskap til spesialisthelsetjenesten. Sveen er i dag administrasjonssjef i Norsk Sykepleierforbund og kan vise til erfaring fra bl.a. NATO og EFTA. I flere av hans tidligere stillinger har han stiftet bekjentskap med utfordringer innen offentlige anskaffelser, fremgår det av hans profil på Linkedin.

Erfaring fra innkjøp i Forsvaret

Kristensen har de fem siste årene arbeidet i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), dit hun ble hentet inn i forbindes med en større reorganisering. I dag er hun sjef for strategiske anskaffelser der. Av hennes profil på Linkedin er det vanskelig å se hva hun har av erfaring fra helseforetakene.

Fungerende adm. dir i Sykehusinnkjøp er Bente Hayes. Hun trådte inn i den rollen 8. februar. Farmasøyten Hayes kom da fra stillingen som innkjøpsdirektør legemidler, divisjon legemidler (LIS) i Sykehusinnkjøp. Hun er for øvrig prisbelønt – i 2020 ble hun kåre til Årets farmasøyt. Hayes fikk prisen blant annet på grunn av arbeidet med å sikre tilgang på legemidler under koronakrisen. Hele sitt yrkesaktive liv har hun viet helsetjenesten, og praktiserte bl.a. i drøyt 11 år i ledelsen for Sykehusapotekene.

Bli den første til å kommentere på "Ni vil bli ny adm. dir i Sykehusinnkjøp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.