Offentlige anbud: Betaler ikke mer for 35000 pasienter i dag enn for 7000 i 2006

Anbud365: Offentlige anbud: Betaler ikke mer for 35000 pasienter i dag enn for 7000 i 2006Det er ingen i det offentlige som får noen bonus ved store besparelser. Det er altså ikke tallene i seg selv som motiverer oss, men det faktum at disse summene bidrar til mer og bedre pasientbehandling, skriver adm.dir. i Sykehusinnkjøp, Kjetil Istad, i sin blogg.

Skriv ut artikkelen

Vi betaler ikke mer for 35000 pasienter enn vi gjorde for 7000 pasienter i 2006, samtidig som resultat av behandling er bedre. Dette skriver adm. dir. Kjetil Istad i sin blogg på sykehusinnkjop.no. Han kommenterer resultatet av to anbudskonkurranser om kjøp av legemidler der besparelsespotensialet er anslått til 590 mill.

Vi gjengir her utdrag av hans tanker fordi de ikke minst illustrerer mulighetene som ligger i gode anskaffelser når det gjelder å styrke tjenestetilbudet, i Istads blogg tilbudet til pasienter i helseinstitusjonene.

« Året 2019 har startet veldig bra. To av legemiddelanbudene ble ferdigstilt i høst og resultatene publisert nå. To anbud til sammen som reduserer fjorårets kostnadsnivå med 590 millioner kroner til sammen er en virkelig god start. Her har virkelig offentlige anskaffelser fungert.

På et seminar i forrige uke kommenterte jeg resultatet med å si at det egentlig ikke er resultatet i seg selv som er det viktigste, men effekten dette potensielt kan få for mer og bedre pasientbehandling. Det er ingen i det offentlige som får noen bonus ved store besparelser. Det er altså ikke tallene i seg selv som motiverer oss, men det faktum at disse summene bidrar til mer og bedre pasientbehandling!

Tallenes tale er klare.

……..

Her har anbudskonkurranse medført mer og bedre behandling. Vi betaler ikke mer for 35000 pasienter enn vi gjorde for 7000 pasienter i 2006, samtidig som resultat av behandling er bedre. Dette må vi glede oss over.

Helse- og omsorgsdepartementet har revidert nasjonalstrategi for hepatitter, med mål om «å redusere forekomsten av hepatitt C med 90 prosent i hele befolkningen» og hvor «Ingen i Norge skal dø eller bli alvorlig syk forårsaket av hepatitt C-virus».

På bakgrunn av dette, gjennomførte vi en paneldebatt på vårt seminar for hepatitt C med tittel «utryddelse av hepatitt C». Ikke bare gir resultatet av konkurransen mer og bedre pasientbehandling, men vi er kommet i en posisjon der vi faktisk kan snakke om å utrydde denne sykdommen i Norge.

Gode anbudsresultater kan bidra til å utrydde en sykdom? Et bedre resultat av offentlige anskaffelser kan vi ikke oppnå innenfor helse.»

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anbud: Betaler ikke mer for 35000 pasienter i dag enn for 7000 i 2006"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.