Revisjonsrapport: Anskaffelse av smittevernutstyr er et sentralt læringspunkt

Anbud365: Revisjonsrapport Anskaffelse av smittevernutstyr er et sentralt læringspunktKommunerevisjonen i Oslo, her ved kommunerevisor Unn Helen Aarvold, har samlet kunnskap om håndteringen av Covid19-pandemiens første fase i utvalgte etater og lansert læringspunkter.

Skriv ut artikkelen

Det er grunn til å gjennomgå systemet for anskaffelser, lagring og distribusjon av smittevernutstyr slik at alle relevante tjenestesteder har tilgang til dette når det er behov. Det er et av de sentrale læringspunktene fra Covid19-pandemiens første fase, ifølge en undersøkelsesrapport fra Kommunerevisjonen i Oslo.

Rapporten «Beredskap og håndtering av koronautbruddet» fra Kommunerevisjonen i Oslo er en erfaringsoppsummering fra barnevern, skolesektoren og sykehjem. Rapporten er et resultat av en undersøkelse knyttet til beredskap og håndtering av koronautbruddet – en beskrivende oppsummering av erfaringer og læringspunkter. Undersøkelsen inneholder ikke vurderinger opp mot revisjonskriterier slik det gjøres i en forvaltningsrevisjon.

Undersøkelsesperioden har i hovedsak vært mars–juni 2020, fremgår det av rapporten, og datainnsamlingen har i hovedsak funnet sted i perioden juni – august. Undersøkelsen er i all hovedsak basert på en analyse av dokumenter. Kommunerevisjonen opplyser at det er planlagt ytterligere en rapport om beredskap og håndtering av koronautbruddet i desember.

Læringspunkter

På basis av beskrivelsen i undersøkelsen av situasjonen i pandemiens første fase trekkes det frem det som kan være aktuell læringspunkter.

Barnevernsektoren rapporterer at det i løpet av mars ble rapportert om en rekke tiltak for anskaffelser, for oversikt over behovet i egne tjenester og å fordele tilgjengelige ressurser i tillegg til opplæring i korrekt bruk av utstyr. Sektoren melder inn et behov for gjennomgang av systemet for anskaffelser, lagring og distribusjon av smittevernutstyr. Det er blant de prioriterte behovene.

Når det gjelder sykehjem trekkes det også frem at det er grunn til å gjennomgå systemet for anskaffelser, lagring og distribusjon av smittevernutstyr. Kommunerevisjonen på sin side understreker i den forbindelse at det er viktig at systemet for anskaffelser, lagring og distribusjon av smittevernutstyr sikrer at alle relevante tjenestesteder har tilgang til dette når det er behov.

Bli den første til å kommentere på "Revisjonsrapport: Anskaffelse av smittevernutstyr er et sentralt læringspunkt"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.