Slik er samarbeidet mellom Sykehusinnkjøp, Statens innkjøpssenter og NHO

Anbud365: Slik er samarbeidet mellom Sykehusinnkjøp, Statens innkjøpssenter og NHOSykehusinnkjøp ønsket å se på «hvordan fremtidige anskaffelser enda bedre kan ivareta små og mellomstore kjeder, og enkeltstående hoteller», og inngikk et samarbeid sammen med Statens innkjøpssenter og NHO/NHO reiseliv, skriver artkkelforfatteren.

Skriv ut artikkelen

Av Hanna Udnæs Hoel, seniorrådgiver, plan- og lederstøtte, divisjon nasjonale tjenester, Sykehusinnkjøp

Samarbeidet mellom Sykehusinnkjøp HF, Statens innkjøpssenter og NHO kom i gang som følge av kritikk fra markedet i forbindelse med Sykehusinnkjøp HF sin siste nasjonale anskaffelse av hotelltjenester. Kritikken gikk på at avtalene var tildelt landsdekkende kjeder. NHO kom i denne sammenhengen på banen, og hadde også en mer generell tilnærming til problemstillingene, der små leverandører ofte kommer til kort i kampen om de store offentlige kontraktene.

Sykehusinnkjøp ønsket dermed å se på «hvordan fremtidige anskaffelser enda bedre kan ivareta små og mellomstore kjeder, og enkeltstående hoteller», og inngikk et samarbeid sammen med Statens innkjøpssenter og NHO/NHO reiseliv.

Samarbeidet/prosjektet skal utarbeide en veileder for konkurranser for hotellanskaffelser – rom/frokost, som tilrettelegger for at frittstående hotell og mindre hotellkjeder kan delta i konkurransen. Prosjektet skal bidra til bredere og større konkurranse om offentlige kontrakter i hotellbransjen, og veilederen skal kunne benyttes av andre offentlige innkjøpere. Veilederen er ment som et supplement når SHI og SI, og andre offentlige innkjøpere skal gjennomføre anskaffelser innen hotelltjenester rom/frokost for å bedre ivareta små og mellomstore kjeder, og enkeltstående hoteller.

NHO sitt bidrag er å introdusere Sykehusinnkjøp for den aktuelle gruppen hoteller, og være en diskusjonspartner som representerer leverandørsiden. Dette samarbeidet er ikke initiert gjennom en anbudskonkurranse eller en skriftlig avtale. NHOs rolle er påse at veilederen er tilpasset markedet og dets utvikling. Markedsdialog er en avgjørende faktor for Sykehusinnkjøp HF sine prosjekter, og det er derfor naturlig å benytte NHO som et bindeledd mot markedet. I tillegg til denne kontakten, er det etablert referansegrupper som består av ressurser som har erfaringer med tidligere anbudsprosesser innen hotelltjenester rom/frokost, enten ved å være oppdragsgivere, leverandører eller styringsgrupper. Markedet er videre invitert til å gi innspill til arbeidet gjennom Doffin.no, der man oppfordrer alle interessenter og leverandører av hotelltjenester til å gi innspill til veilederen.

Sykehusinnkjøp HF, som leder arbeidet, sikrer sammen med Statens innkjøpssenter det innkjøpsfaglige slik at innholdet i veilederen er i tråd med gjeldende lovverk og god anskaffelsesskikk.

Bli den første til å kommentere på "Slik er samarbeidet mellom Sykehusinnkjøp, Statens innkjøpssenter og NHO"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.