Sykehusinnkjøp debuterer med 80 mill. i gevinst til sykehusene

Anbud365: Sykehusinnkjøp debuterer med 80 mill. i gevinst til sykehuseneDivisjonsdirektør Harald I. Johnsen i Sykehusinnkjøp: – Vi har et godt samarbeid med helseforetakene, som stiller med dyktige fagpersoner til de nasjonale anskaffelsesprosessene. Dette kombinert med innkjøps- og prosjektkompetansen til våre prosjektledere har vært suksesskriterium nr.1

Skriv ut artikkelen

Divisjon nasjonale tjenester i Sykehusinnkjøp HF har allerede sikret helseforetakene gevinster på 80 mill. kroner. – Med en så god start er det naturlig å heve ambisjonene enda mer. Vi øker gevinstmålet til 140 millioner kroner ved årets slutt, sier divisjonsdirektør Harald I. Johnsen i Sykehusinnkjøp.

Divisjon nasjonale tjenester i Sykehusinnkjøp HF har hatt en svært god start på det nye året. Divisjonen består nå av innkjøperne i tidligere Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (HINAS). Der har man de siste årene hatt en målsetning om en årlig besparelse på 100 millioner på nye avtaler. Og sammenlignet med dette er divisjonen svært godt i gang i 2107. Gevinstene beregnes ved å sammenligne vilkårene i de utgående avtalene med vilkårene i de nye.

Med fire nye nasjonale innkjøpsavtaler på plass på starten av året har divisjon nasjonale tjenester i Sykehusinnkjøp HF allerede sikret helseforetakene gevinster på 80 mill. kroner. Drøyt 60 mill. av disse ble nådd i 2016, ifølge årsmeldingen for 2016 fra Sykehusinnkjøp HF.

Største gevinsten

Den største gevinsten har vært å hente på den nye avtalen på telefonitjenester. De nye og forbedrede vilkårene i avtalen sparer helseforetakene for 50 millioner i telefonikostnader årlig, sammenlignet med den utgående avtalen.

Også på avtalene for plasma, medisinske og tekniske gasser og for distribusjon av h-reseptlegemidler har avtalevilkårene blitt betydelig forbedret. På hver av disse nye avtalene sparer nå sykehusene 10 millioner årlig.

Meget godt innkjøpsarbeid

– Dette er avtaler som har vært nasjonale avtaler over flere år. At vi likevel klarer å spare inn betydelige beløp med å forbedre avtalene forteller meg at det er utført et meget godt innkjøpsarbeid, sier Johnsen i en kommentar på nettsiden til Sykehusinnkjøp HF. – Dette er en svært god start på det nye året.

I arbeidet med avtalene har Sykehusinnkjøp benyttet spesialistgrupper sammensatt av personer med ulik spisskompetanse fra flere ulike helseforetak.

– Vi har et godt samarbeid med helseforetakene, som stiller med dyktige fagpersoner til de nasjonale anskaffelsesprosessene. Dette kombinert med innkjøps- og prosjektkompetansen til våre prosjektledere har vært suksesskriterium nr.1 for å kunne ta ut ytterligere gevinster selv om avtalene har vært nasjonale over mange år, sier Johnsen.

Bli den første til å kommentere på "Sykehusinnkjøp debuterer med 80 mill. i gevinst til sykehusene"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.