Sykehusinnkjøp-konferanse: Dialog om utfordringer, info om kommende anskaffelser

Anbud365: Sykehusinnkjøp-konferanse: Dialog om utfordringer, info om kommende anskaffelse- Vi arrangerer denne konferansen fordi vi er ute etter å ha en god dialog med leverandørene våre. Både de som er leverandører nå, og de som kan bli våre framtidige leverandører, sier adm. dir. Kjetil Istad i Sykehusinnkjøp i en kommentar til opplegget for deres andre dialogkonferanse. På bildet - fra leverandørdialogen på fjorårets konferanse.

Skriv ut artikkelen

Andre utgave av Sykehusinnkjøps årlige dialogkonferanse finner sted i Oslo 2.-3. april med nyheten rundebords-sesjoner med temaene strategi, innovasjon og samfunnsansvar. Det betyr at helseforetaket vil i dialog med sine leverandører om disse kritiske faktorene. Også flere av foredragene berører disse temaene. I tillegg bli det plenumssamlinger, kategorisamlinger og en-til-en møter.  Sju kategorier får egne sesjoner. I fjor møtte om lag 500 på denne konferansen. Det kan bli flere i år. Langt flere.

Dialogkonferansen åpner med en serie plenumsforedrag som avsluttes med debatt. Fagdirektør Camilla Nervik i Datatilsynet tar for seg pasientvern, noe også informasjonssikkerhetsrådgiver Øyvind Røst fra Helse Midt-Norge RHF sikkert kommer innom når han skal fortelle om Helseplattformen. «Fag og anbud» er tittelen på foredraget til professor Tore Kvien ved Diakonhjemmet. Og Ingerid Gunnerød, som er stabsdirektør i Helse Midt-Norge RHF og styremedlem i Sykehusinnkjøp, skal bidra om antikorrupsjonsprogram og leverandørsamarbeid. Før formiddagen debatt på første konferansedag gir så adm. dir. Kjetil Istad i Sykehusinnkjøp et blikk inn i helseforetaket anskaffelser i 2019.

Strategi og det gode innkjøp

Også på annen konferansedagen kommer noen plenumsforedrag først: Lisbeth Sommervoll, adm. dir. i Vestre Viken HF, sier noe om betydningen av det gode innkjøp sett fra helseforetakets side, mens general manager i GE Healthcare, Anders Gunby, vil gi til beste erfaringer fra det å være samarbeidspartner for norske sykehus – før adm. dir Istad igjen inntar talerstolen. Denne gangen for å innvie forsamlingen i Sykehusinnkjøps strategi og veien videre.

Adm. dir Istad har for øvrig store forventninger til rundebord-arrangementene på dialogkonferansen:

God dialog med leverandørene

– Vi arrangerer denne konferansen fordi vi er ute etter å ha en god dialog med leverandørene våre. Både de som er leverandører nå, og de som kan bli våre framtidige leverandører. Gjennom rundebordene belyser vi temaer vi ønsker å utvikle oss på, og innspill fra leverandører er gull verdt for oss! Vi har store forventinger til å få mye nyttig ut av dette som vi skal bruke inn i vårt strategiarbeid. Og de som deltar, skal kunne kjenne igjen sine bidrag, understreker Istad.

I sju kategorier vil det være egne sesjoner hvor det legges fram hvilke anskaffelser som kommer i 2019 og det vil bli belyst ulike kategorispesifikke temaer. Kategoriene er: IKT, medisinsk teknisk utstyr, laboratorieprodukter og –utstyr, medisinske forbruksvarer, legemidler, kirurgiske produkter og pasienttransport/taxi.

«En-til-en-møter»

Den nye møteplassen med «en-til-en møter» startet Sykehusinnkjøp med i fjor. Omlag 80 ansatte i Sykehusinnkjøp vil her være klare for å møte leverandører. Dette er 30 minutters møter mellom leverandører og innkjøper/ansatt i Sykehusinnkjøp.

Bli den første til å kommentere på "Sykehusinnkjøp-konferanse: Dialog om utfordringer, info om kommende anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.