Sykehusinnkjøp mener alvor – kraftig økning i ressursene bak krav om samfunnsansvar

Anbud365: Sykehusinnkjøp mener alvor – kraftig økning i ressursene bak krav om samfunnsansvarGrete Teigset Solli er leder for avdelingen for samfunnsansvar i Sykehusinnkjøp. Avdelingen er nå utvidet fra en til fire medarbeidere.

Skriv ut artikkelen

Sykehusinnkjøp mener alvor når det gjelder å ta samfunnsansvar. Det viser helseforetaket ved ikke bare å ha vedtekter, planer og intensjoner, men også tilføre betydelige ressurser for å få de fine ordene inn i den praktiske anskaffelseshverdagen. Et eksempel på det er at avdelingen for samfunnsansvar nå er utvidet fra en til fire medarbeidere – alle eksperter på hvert sitt, nærmere definerte område.

I rask rekkefølge er offentligheten i løpet av de siste dagene blitt informert om at Sykehusinnkjøp har etablert sin miljøpolicy og at den første legemiddelavtalen med miljøkriterier er på plass. I tillegg er altså avdelingen for samfunnsansvar nå supplert med tre nye stillinger. Fra 1.januar har Grete Teigset Solli vært leder for avdelingen for samfunnsansvar.

Innen alle områdene skal det jobbes med risikovurderinger, kravsetting og oppfølging. Avdelingen vil publisere en virksomhetsplan og en plan for opplæring/kurs innen kort tid på intranettet. Opplæring og kursing vil være det avdelingen vil prioritere i starten.

Samfunnsansvar viktig

I Sykehusinnkjøps vedtekter er det spesifisert tydelig at samfunnsansvar er en viktig del av den jobben Sykehusinnkjøp skal gjøre. Slik er ordlyden:

  • Helseforetaket skal sørge for at anskaffelsene skjer på korrekt og samfunnsansvarlig måte. Helseforetaket skal være en pådriver for etisk handel og miljøvennlige innkjøp.

– De fire medarbeiderne i den nye avdelingen er helt avhengig av at alle som jobber med anskaffelser og oppfølging gjør sin del av denne jobben. Men vi vil jobbe med verktøy, rutiner og prosesser som skal gjøre det mulig for den enkelte medarbeider å være god på samfunnsansvar uten selv å være ekspert, sier avdelingsleder Solli.

Gir bistand

Avdelingen skal bistå alle divisjoner uavhengig av hvor medarbeiderne tidligere har jobbet. – Det vil legges opp et løp hvor det jobbes med risikoverktøy, opplæringsplaner og lignende framover, men prosjektledere eller andre som trenger hjelp må bare ta kontakt om de trenger bistand allerede nå, sier hun.

De tre som fra 1. august gikk over til den nye avdelinga er Geir Håheim fra divisjon vest, Trude Ertresvåg og Pia Trulsen fra divisjon sør-øst. Avdelingen er plassert under forretningsutvikling og Lars Johan Frøyland. Ansvarsområdene er fordelt mellom de fire medarbeiderne slik:      Grete Solli: Antikorrupsjon og leverandørsamarbeid, Trude Ertresvåg: Miljø, Geir Håheim: Arbeidslivskriminalitet (sosial dumping, svart arbeid, prissamarbeid etc) og Pia Trulsen: Etisk handel. Kvalitetsleder Laila Pagh-Skov i divisjon legemidler dekker samfunnsansvar for denne divisjonen, og vil også samarbeide med avdeling for samfunnsansvar.

Den nystartede avdelingen skal jobbe bredt med opplæring, rådgivning og prosessbygging innen hovedtemaene etisk handel, miljø, arbeidslivskriminalitet og antikorrupsjon. 

Bli den første til å kommentere på "Sykehusinnkjøp mener alvor – kraftig økning i ressursene bak krav om samfunnsansvar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.