Tar tak i matsvinn og matkvalitet – jakter innovative løsninger i StartOff-regi

Anbud365: Tar tak i matsvinn og matkvalitet – jakter innovative løsninger i StartOff-regiStartOff har i år egen satsning på sirkulære innovasjonsprosjekter, og de stiller med finansiering til offentlige oppdragsgivere som leter etter mer sirkulære løsninger enn det markedet tilbyr i dag. På et webinar 18. mars skal bl.a. Sissel Kristin Hoel, leder av StartOff-satsingen, fortelle hvordan man gjennom et StartOff-prosjekt kan utvikle nye løsninger innen f.eks. matsvinn.

Skriv ut artikkelen

I 2022 tar Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) tak i matsvinnet og matkvaliteten i offentlige virksomheter gjennom et nytt prosjekt. Nå jakter man på engasjerte offentlige virksomheter til å bli med og kutte matsvinn – og etter dere som leter etter innovative løsninger. I år er det også StartOff- satsing på sirkulære innovasjonsprosjekter. StartOff kopler sammen startup-bedrifter og oppdragsgivere med sikte på innovative løsninger. Matsvinn og StartOff er tema på et DFØ-webinar 18. mars.

StartOff er en innovasjonssatsning som legger til rette for innovasjon og utvikling av nye løsninger der offentlig sektor har udekkede behov.  StartOff kobler oppdragsgivere og startups sammen og følger partene gjennom hele utviklingsprosessen fra idé til utviklet produkt. Oppstartsselskaper kan ofte sitte på den innovative løsningen som svarer på et offentlig behov. StartOff kobler oppdragsgiver og startups sammen og følger partene gjennom hele utviklingsprosessen. Ordningen administreres av DFØ og utføres i samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet og Nasjonalt program for leverandørutvikling.

I år har StartOff en egen satsning på sirkulære innovasjonsprosjekter, og de stiller med finansiering til offentlige oppdragsgivere som leter etter mer sirkulære løsninger enn det markedet tilbyr i dag.

Webinar og matsvinnprosjekt

Samtidig har DFØ et matsvinnprosjekt gående. Det bygges opp som flere webinarer der målet er å vise frem muligheter, inspirere hverandre og gi gode råd for å komme i gang eller komme videre med matsvinnarbeid, kartlegging og tiltak. Flere offentlige virksomheter vil presentere sine erfaringer og hvordan de jobber i webinarer fremover. DFØ vurderer også å starte ett eget nettverk for matsvinn.

Fredag 18. mars er det duket for det andre webinaret i dette matsvinnprosjekt. Her skal bl.a. Sissel Kristin Hoel, som leder StartOff-satsingen fortelle om dette programmet og hvordan man gjennom et StartOff-prosjekt kan utvikle nye løsninger innen f.eks. matsvinn.

Trønder-sykehus med matsvinn-erfaringer

I tillegg rapporterer Bjørn Sandnesmo fra sykehuset i Namsos og Lise Tuset Gustad fra sykehuset i Levanger om sine erfaringer og tanker knyttet til matsvinnarbeid, kartlegging og tiltak, til inspirasjon for andre virksomheter som også ønsker å komme i gang med dette. Sykehusene har forskjellige måter å jobbe med dette på, noe som viser at det finnes mange ulike måter å kutte matsvinn på.

  • DFØs matsvinnprosjekt har sin egen interessentliste, som oppdateres om alle webinarer og annen informasjon om prosjektet. Vil du med på listen, sende en epost til emilie.vaerp@dfo.no.

Bli den første til å kommentere på "Tar tak i matsvinn og matkvalitet – jakter innovative løsninger i StartOff-regi"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.