Tøffere for IKT–konsulenter – klart for prispress

Anbud365: Tøffere for IKT–konsulenter – klart for prispressProsjektet vil bli delt inn i fagområder, for å ivareta behovet for spesialister, men også for generalister og prosjektledere innen IKT-området.

Skriv ut artikkelen

Hele den norske spesialisthelsetjenesten går nå sammen om å få bedre avtaler på kjøp av IKT-konsulenter. Det betyr stort volum, og forventningene er å presse priser – uten å gå på bekostning av kvalitet.

De fire regionale helseforetakene som står bak den nasjonale anskaffelsen, tror tidspunktet er godt – det er tøffere tider i konsulentbransjen nå.

Nylig stilte mer enn 50 ulike leverandører for å høre om anskaffelsen, ifølge hinas.no.

– Når vi velger å gjøre det nasjonalt, forventer vi bedre betingelser. Vi tror at det store volumet denne avtalen vil ha kommer til å påvirke prisene, og å øke satsingen leverandørene gjør for å tilby gode konsulenter, sa Bård Seiersnes til de rundt 100 frammøtte på dialogkonferansen mellom oppdragsgivere og leverandører.

Seiersnes leder styringsgruppen i anskaffelsen, og er til daglig prosjektsjef for teknologi og eHelse ved Helse Sør-Øst RHF. Det er de fire regionale helseforetakene som har bestilt den nasjonale anskaffelsen av konsulenttjenester innenfor IKT. Prosjektet gjennomføres av Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (HINAS).

Vurderingen er at det kan være riktig tidspunkt å gjøre en slik anskaffelse på nå. Konkurransesituasjonen oppleves som gunstig. Det er dreining mot tøffere tider i konsulentbransjen, og tradisjonelt vil man da søke mot offentlig sektor.

 

Helse Sør-Øst den store

Prosjektet vil bli delt inn i fagområder, for å ivareta behovet for spesialister, men også for generalister og prosjektledere innen IKT-området. I dag er det Helse Sør-Øst som har den desidert største brukeren av tjenester. De står for 80-85 prosent av volumet som er skissert.

Det kan hende at det er noen regionale og lokale behov i landet som også vil ivaretas i denne anskaffelsen. Det er en del lokale firmaer som leverer innen spesielle delområder.

Foreløpig er det ikke avgjort hvorvidt det vil bli en regional eller en nasjonal tildeling i dette prosjektet. Imidlertid er det ingen tvil om at det blir samordning og klare likhetstrekk på avtalene. Både med tanke på konkurransegrunnlag og kravspesifikasjon skal det samordnes.

Helseregionene ønsker også å dra nytte av erfaringer gjort på tvers av foretakene.

 

Bli den første til å kommentere på "Tøffere for IKT–konsulenter – klart for prispress"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.