Avtale om ombruk av utrangert IKT-utstyr for 150 statlige virksomheter

Anbud365: Avtale om ombruk av utrangert IKT-utstyr for 150 statlige virksomheterKommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik og direktør Hilde Singsaas i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) er begge fornøyd med de nye statlige fellesavtalene om ombruk av utrangert IKT-utstyr.

Skriv ut artikkelen

Statens innkjøpssenter har inngått fire fellesavtaler med Foxway AS som betyr at mer enn 150 statlige virksomheter nå vil levere fra seg utrangert ikt-utstyr til ombruk. Avtalen gir store sosiale, økonomiske og miljømessige gevinster. Gevinstpotensialet for ombruk av PCer er flere millioner kroner, heter det i en melding fra DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring). Krav om arbeidsinkludering er også en del av avtalen.

Fortjenesten på videresalg av utstyret deles mellom den statlige virksomheten som kvitter seg med varene og Sandefjord-baserte Foxway AS. Fellesavtalene omfatter ombruk og gjenvinning av IKT-utstyr og er gyldig fra 15. februar i år. De har en varighet på 2 år med opsjon om forlengelse i inntil 2 år. Virksomhetene på avtalene vil bli varslet i god tid dersom opsjon ikke blir utløst. Foxway har om lag 80 ansatte.

Tjenestene på avtalene omfatter blant annet sortering til ombruk og materialgjenvinning, sikker sletting og destruksjon. Den totale klimagassgevinsten fra å gi brukt IKT-utstyr fra statlig sektor nytt liv blir på flere tusen tonn CO2-ekvivalenter.

Fire fellesavtaler

Det er inngått fire fellesavtaler, alle med Foxway AS: En delkontrakt er nasjonal, en gjelder for region Østlandet, en for region Sør og Vestlandet og en for region Midt og Nord Norge

Tjenestene i avtalene omfatter bestilling, utplassering og opphenting av sikkerhetsskap, sortering og gjenvinning, sikker sletting og destruksjon, klargjøring, konfigurasjon og oppgradering, samt rapportering og oppgjør.

Arbeidslivsinkludering

Statens innkjøpssenter, som er en del av DFØ, har også stilt krav om arbeidslivsinkludering. 20% av de involverte i gjennomføringen av avtalen må ha nedsatt funksjonsevne eller være personer som ellers hadde stått utenfor arbeidslivet. – Det å få en person inn i arbeidslivet representerer en økonomisk gevinst på 250 000 kroner i året. I tillegg er det viktig for den enkeltes mentale og fysiske helse, sier direktør Hilde Singsaas i DFØ i en kommentar til avtalen.

Også kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik er fornøyd: – Avtalen viser hvor viktig den offentlige innkjøpsmakten er for å bidra til økt gjenbruk og kutt i klimagassutslipp. Ved å etterspørre sirkulære løsninger kan offentlige virksomheter bidra til både lokal verdiskaping og betydelige miljøgevinster.

Bli den første til å kommentere på "Avtale om ombruk av utrangert IKT-utstyr for 150 statlige virksomheter"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.