Dette er status for StartOff-prosjektene – jakter på innovative småbedrifter

Anbud365: Dette er status for StartOff-prosjektene – jakter på innovative småbedrifterDet var i sutten av januar i år at kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup lanserte StartOff-programmet. - Vi trenger kreativiteten og innovasjonskraften som finnes i oppstartsmiljøene hvis vi skal lykkes med å løse fremtidens utfordringer samtidig som befolkningen får gode velferdstjenester, sa han da (foto: Torbjørn Tandberg/KMD).

Skriv ut artikkelen

For sju måneder siden lansert Regjeringen StartOff-programmet. I dag er fem StartOff-konkurranser som innebærer oppstartsbedrifter godt i gang, mens to konkurranser i øyeblikket er åpne for søknader om deltakelse fra interesserte. Det er innovative småbedrifter, noen ganger ideelle, sosiale entreprenører etc. det jaktes på – mulige leverandører som vil inn på det offentlige markedet, men som stander mot flere barrierer.

Mange oppstartsbedrifter opplever at offentlige anskaffelsesprosesser er lange, tidkrevende og detaljerte. Oppstartsselskaper kan ofte sitte på den innovative løsningen som svarer på et offentlig behov. StartOff kobler oppdragsgiver og startups sammen og følger partene gjennom hele innkjøpsprosessen. Ordningen administreres av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) og utføres i samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet og Nasjonalt program for leverandørutvikling. StartOff-teamet består av sju personer.

Åpne konkurranser

StartOff-prosjekter godt i gang

Fem StartOff-konkurranser er kommet godt i gang, noen har valgt leverandør, andre er snart der. Kristiansand kommune er to slike:

Bli den første til å kommentere på "Dette er status for StartOff-prosjektene – jakter på innovative småbedrifter"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.