Domstoladministrasjonen tidlig ute – satser på Difis virksomhetsplattform

Anbud365: Domstoladministrasjonen tidlig ute – satser på Difis virksomhetsplattform- Håpet er at enda flere medarbeidere i domstolene og i Domstoladministrasjonen skal få mulighet til å øke kompetansen sin – uten å måtte dra på et fysisk seminar, sier Cathrine Soleglad, rådgiver i Domstoladministrasjonen.

Skriv ut artikkelen

(Lena Kristiansen) – Vi har behov for en læringsplattform, siden vi ikke har noe slikt fra før, og vi ønsker å satse mer på digital læring fremover, i tillegg til fysiske kompetansetiltak. Vi håper og tror at denne plattformen vil hjelpe oss til det, sier Cathrine Soleglad, som er rådgiver i Domstoladministrasjonen. På denne bakgrunn har de satset på Difis «Felles læringsplattform for statlige virksomheter». De har ikke kommet så langt i prosessen at de ennå kan anslå hvor tidkrevende dette vil være.

Revisjonsrapporter om offentlige innkjøp avslører kompetansemangler av varierende grad, eller uhensiktsmessig organisering av innkjøp. Det er ikke mangel på kompetansehevende tilbud verken til innkjøpere eller deres ledere som skal ta hånd om organiseringen av dette. Kan hende problemet heller er at tilbudene er stadig skiftende, og det er uoversiktlig og tidkrevende å holde seg oppdatert. Difis «virksomhetsplattform» kan muligens få bukt med dette.

Men Difi er avhengig av at så mange som mulig velger å benytte seg av den, slik at dens kurskatalog blir størst mulig. Om plattformen kunne vært statlige virksomheters foretrukne samarbeidsarena, vil det kunne gi god oversikt over likere, relevante og bedre virksomhetstilpassede kompetansehevingsmuligheter, på ressursbesparende vis. Da er det viktig at tilbudet er tilgjengelig når man trenger det som mest.

Virksomhetsintern sone

Difi tilbyr nå statlige virksomheter å ta i bruk en virksomhetsintern sone på «Felles læringsplattform for statlige virksomheter». Dette er et tilbud om en intern, styrende læringsplattform tilpasset den enkelte virksomhet, med mulighet for å utarbeide egen opplæring, og å enklere kunne nyttiggjøre seg allerede utarbeidede opplæringstilbud innen relevante temaer fra andre etater.

Det er foreløpig sju virksomheter som deltar på produksjonsløsningen. Implementeringsfasen er ressurskrevende. Interessen er større enn Difi kan håndtere umiddelbart. For øyeblikket kan interesserte virksomheter melde interesse, men må avvente nærmere når oppstart er mulig.

Vil samle sine kompetansetiltak

Anbud365 har forhørt seg med statlige virksomheter som tar i bruk den interne læringsplattformen. En av disse er Domstoladministrasjonen, der Cathrine Soleglad er primus motor.

Cathrine kan fortelle at de ble oppmerksomme på denne plattformen da den ble tilbudt på Difis nettsider. Domstoladministrasjonen har behov for en plattform hvor de kan samle sine kompetansetiltak, som gir mulighet for å vise filmer, bilder, lyd og ulike dokumenter på ett sted. De ønsker også å lettere kunne ta i bruk standardiserte løsninger som er utviklet til statlige virksomheter.

–  Vi har behov for en læringsplattform, siden vi ikke har noe slikt fra før, og vi ønsker å satse mer på digital læring fremover, i tillegg til fysiske kompetansetiltak. Vi håper og tror at denne plattformen vil hjelpe oss til det, sier Cathrine.

Ta i bruk ny teknologi 

For virksomheter som ønsker å utvikle e-læringskurs selv, blir det påstått at Virksomhetsplattformen er ganske så genial. Den gir en mulighet til å utvikle kurs som kan bestå av mange elementer, uten at det er spesielt vanskelig å lage et slikt kurs. Virksomhetsplattformen passer derfor også godt for virksomheter som ønsker seg et system for påmeldinger og evaluering av tradisjonelle kompetansetiltak.

Domstoladministrasjonen har ikke kommet så langt i prosessen at de ennå kan anslå hvor tidkrevende dette vil være. De håper at enda flere medarbeidere i domstolene og i Domstoladministrasjonen skal få mulighet til å øke kompetansen sin – uten å måtte dra på et fysisk seminar.
Tilbudet kan du lese mer om her  https://www.difi.no/fagomrader-og-tjenester/kompetanseutvikling/laering-pa-nett/virksomhetsplattformen.

Bli den første til å kommentere på "Domstoladministrasjonen tidlig ute – satser på Difis virksomhetsplattform"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.