eBevis videreutvikles, Difi vurderer aktuelle registre

Anbud365: eBevis videreutvikles, Difi vurderer aktuelle registreBrønnøysundregistrene, her ved sin direktør Lars Peder Brekk, er en betydelig leverandør til eBevis-tjenesten.

Skriv ut artikkelen

eBevis-tjenesten kan allerede tilby opplysninger om mellom 15 og 20 ulike forhold ved leverandørene. I seg selv en betydelig lettelse for leverandørene sett i lys av at de tidligere selv måtte skaffe til veie slike opplysninger. Planen er at eBevis skal videreutvikles, og Difi skal i år vurdere hvilke registre som er aktuelle for en utvidelse på anskaffelsesområdet.

I april i år lanserte regjeringen eBevis, som også er omtalt i stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser. Der heter det at regjeringen ønsker å videreutvikle eBevis-tjenesten slik at det gis tilgang til flere datakilder og for flere brukergrupper

Brønnøysundregistrene og Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) har i samarbeid utviklet eBevis. På Difis nettsider (anskaffelser.no) beskrives eBevis nærmere. Det er en tjeneste for elektronisk innhenting av dokumentasjonsbevis fra enkelte offentlige registre. eBevis-tjenesten er tilgjengelig gjennom oppdragsgivers fagsystem, typisk et konkurransegjennomføringsverktøy (KGV) eller et kontraktsoppfølgingssystem.

Basert på ESPD-erklæring

Fra april 2019 får oppdragsgivere tilgang til virksomhetsinformasjon fra Brønnøysundregistrene og opplysninger om restanser fra Skatteetaten. Informasjonen som hentes inn baserer seg på leverandørens ESPD-erklæring, og vil derfor være spesifikt tilpasset den enkelte konkurranse.

Av en korrespondanse mellom Nærings- og fiskeridepartementet og Nordnorske entreprenørers Serviceorganisasjon SA (NESO) fremgår det at eventuelle forskriftsendringer på grunn av etableringen av eBevis vil bli vurdert nærmere av departementet.  Per dags dato er det imidlertid ikke konkrete planer om dette.

Hva eBevis gir

Korrespondansen gir også en oversikt over hva eBevis gir offentlige oppdragsgivere tilgang av opplysninger om leverandørene fra

  • Brønnøysundregistrene:

Organisasjonsnummer, foretaksnavn, organisasjonsform, næringskode med beskrivelse, forretningsadresse og postadresse, registrerings- og stiftelsesdato i Enhetsregisteret, antall ansatte, hvorvidt virksomheten er under konkursbehandling, hvorvidt virksomheten er under frivillig eller tvungen avvikling, dato for sist innsendte årsregnskap, firmaattest og årsregnskap for inntil 5 år.

  • Skatteetaten

Opplysninger om betalte skatter og avgifter. Dette inkluderer forfalte og ubetalte renter og gebyrer på skatt, arbeidsgiveravgift, merverdiavgift, forskuddstrekk, ansvarskrav skatt og ansvarskrav merverdiavgift.

Bli den første til å kommentere på "eBevis videreutvikles, Difi vurderer aktuelle registre"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.