Få leverandører på norsk marked, fant fremtidsrettet innkjøpsløsning i utlandet

Anbud365: Få leverandører på norsk marked, fant fremtidsrettet innkjøpsløsning i utlandetInnkjøpsdirektør Linda Rønneberg i Vy forteller til Anbud365 at systemet de har kjøpt omfatter mer enn tradisjonell KGV/KAV. Den gir bl.a. god funksjonalitet for oppfølging av leverandørkjeden, noe som er viktig for Vy som er omfattet av åpenhetsloven.

Skriv ut artikkelen

En ny, stor offentlig aktør på innkjøpsmarkedet, Vy, har gått til utlandet for å skaffe seg en fremtidsrettet innkjøpsløsning. Det er for tiden få leverandører på det norske monopol-pregede markedet, men utenfor landets grenser er det muligheter. Her kan man både få konkurranse og sikre løsninger som dekker fremtidige behov, viser erfaringene etter anskaffelsesprosessen så langt.

Vy tegnet nylig avtale med franske Ivalua. Det er en avtale foreløpig for tre år, men med opsjon på forlengelse i ytterligere noen år. Selv om leverandøren er fransk, er systemspråket norsk, og for å få tilbud fra utlandet trenger man imidlertid bare et konkurransegrunnlag på engelsk.

Innkjøpsdirektør Linda Rønneberg forteller til Anbud365 at løsningen omfatter mer enn tradisjonell KGV/KAV. De har riktignok ikke kjøpt alt i Ivaluas integrerte programpakke, men kategoristyring, spendanalyser, strategisk leverandøroppfølging og risikostyring er med. Rønneberg understreker at løsningen de har valgt, også gir god funksjonalitet for oppfølging av leverandørkjeden, noe som er viktig for Vy som er omfattet av åpenhetsloven.

Vy har store forhåpninger til hva dette systemet kan bidra til, både økt effektivitet og kvalitet i innkjøpsprosessene. Ikke minst ser Vy frem til økt grad av digitalisering og datafangst i systemet, noe som i sin tur gir grunnlag for bedre analyser. Grunnlaget for dette vil etableres i implementeringen, men det antas at videre utvikling av prosesser og ferdigheter vil pågå i flere år fremover. Løsningen må forvaltes godt, både når det gjelder prosessene og systemet som sådan, for at de ønskede effektene skal oppnås. Denne oppgaven er helt sentral for Vy i årene fremover, og i den forbindelse er det utlyst en stilling som nå ligger ute.   

Fire tilbud, tre fra utlandet

– Vi valgte å gå ut på Doffin med en RFI og fikk dannet oss et bilde av markedet, der vi så at det forelå store muligheter for at vi kunne få innfridd våre ambisjoner. I konkurransen – kjøp etter forhandlinger – kom det inn fire tilbud, hvorav tre var utenlandske, forteller Rønneberg.

Vy bad om tilbud på en fullintegrert plattform, og hvor Ivalua var den tilbyderen som innfridde best. Hun konstaterer at det er få norske aktører på dette markedet. I tillegg kjente de til Ivaluas løsning fra Statnett, som benytter den.

Bli den første til å kommentere på "Få leverandører på norsk marked, fant fremtidsrettet innkjøpsløsning i utlandet"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.