Får millionstøtte for å kutte risiko ved å satse på innovasjonspartnerskap

Anbud365: Får millionstøtte for å kutte risiko ved å satse på innovasjonspartnerskap- Det var flott å se at det er så stor interesse for Innovasjon Norges skissekonkurranse for nye innovasjonspartnerskap, sier divisjonsdirektør for vekstbedrifter og klynger, Mona Skaret, som mener at disse prosjektene har mulighet til å skape løsninger i toppklasse. (foto: Agnete Brun).

Skriv ut artikkelen

Satsing fra Innovasjon Norge skal bidra til å få fart i offentlige virksomheters innovasjon gjennom den nye konkurranseformen innovasjonspartnerskap. To prosjekter innen helse og omsorg, ett innen smarte bygg og ett innen samferdsel skal få støtte på inntil 10 mill. hver fra Innovasjon Norge for å løse samfunnsutfordringer på helt nye måter. Dermed reduseres risikoen for både den offentlige bestilleren og for bedrifter som vil være med å utvikle nye løsninger.

Innovasjon Norges har gjennomført en skissekonkurranse for nye innovasjonspartnerskap. Det kom inn 23 gode søknader fra fremoverlente offentlige aktører, ifølge nettsiden innovasjonnorge.no. Mange av søknadene tar utgangspunkt i behov i helsesektoren, men også innenfor bygg, samferdsel og digitalisering.

Innovasjonspartnerskap er en ny konkurranseform som ble innført 1. januar i år i regelverket for offentlige anskaffelser. Ordningen skal gjøre det lettere for det offentlige og næringslivet å samarbeide om å utvikle ny teknologi og nye arbeidsmåter, der bedriftene konkurrerer om å lage de beste løsningene.

Løsninger ingen har sett før

Men, skriver Innovasjon Norge, offentlige virksomheter iverksetter i liten grad utvikling av nye løsninger for å imøtekomme sine behov. Prioritering av etablerte løsninger og produkter gjør dem til et umodent og vanskelig marked for innovative selskaper. Innovasjon Norge ønsker derfor å bidra til at offentlig sektor kan bestille, og kjøpe løsninger ingen har sett før. Samtidig kan dette danne nye markeder for norsk næringsliv.

De fire vinnerne i skissekonkurransen vil motta inntil ti millioner kroner hver fra Innovasjon Norge, avhengig av det endelig omfanget av prosjektene. Det vil i hovedsak muliggjøre deltakelse fra flere private virksomheter ved at bedriftene mottar tilskudd for å bistå i prosessen. Dermed reduseres risikoen for både den offentlige bestilleren og for bedrifter som vil være med å utvikle nye løsninger. I tillegg bidrar Innovasjon Norge, Leverandørutviklingsprogrammet og Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) med kompetanse, ressurser og veiledning gjennom hele partnerskapet for å sikre en trygg ramme og vellykket gjennomføring.

Vinnerne i skissekonkurransen er: 

  • Bergen kommune, byrådsavdeling for finans, innovasjon og eiendom, som ønsker innovative og smarte løsninger for å drifte og forvalte kommunale bygg.
  • C3 Center for Connected Care(Oslo universitetssykehus, Sunnaas sykehus og Oslo kommune) vil styrke samspillet mellom ny teknologi og organisatorisk innovasjon i oppfølging av slagpasienter.
  • Sykehuset Østfold tar sikte på å sette pasienten i stand til å medvirke i utforming av tjenesten, valg av behandling og mestre eget liv
  • Statens vegvesensatser på nye og smarte løsninger for å øke brannsikkerheten i norske vegtunneler.

Bli den første til å kommentere på "Får millionstøtte for å kutte risiko ved å satse på innovasjonspartnerskap"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.