Fremgangsrikt gründermiljø kaprer tidligere toppsjef i Sykehusinnkjøp

Anbud365: Fremgangsrikt gründermiljø kapret tidligere toppsjef i SykehusinnkjøpStrategisk innkjøp er nøkkelordet for Kjetil M. Istads (bildet) kommende rolle i Ignite Procurement, forteller adm.dir. i selskapet, Sigbjørn Nome, til Anbud365.

Skriv ut artikkelen

Ignite Procurement har over noen tid nå vært ansett som et av Norges aller mest fremgangsrike og lovende gründermiljøer, ikke minst på området offentlige anskaffelser. Nå har de kapret en «gullfugl» – en topprofil – når det gjelder kompetanse og posisjon på sitt marked: Tidligere adm.dir. i Sykehusinnkjøp, Kjetil M. Istad, har meldt overgang til dem. Samtidig blir 2021 trolig året da selskapet går fra å være en liten til en mellomstor bedrift.

Ignite Procurement kom til verden i 2016, først som et konsulentselskap med tjenester knyttet til innkjøps- og anskaffelsesprosjekter. Med stadig utvikling av verktøy som gir mer kunnskap om offentlige virksomheters anskaffelser, vinner gründerne bak bedriften terreng som leverandør til det offentlige. I dag er det litt over 20 ansatte der, men nyansatte er på vei inn, så snart når de 30 ansatte. Ved årets utgang er de trolig ca. 50.

Ignite Procurement har nå 35 storkunder på sitt skybaserte innkjøpssystem. Sykehusinnkjøp og Miljødirektoratet er blant de som har tatt i bruk verktøyet, i tillegg til en rekke kommuner.

En «bred rolle»

Adm. dir. Sigbjørn Nome i Ignite Procurement slår fast overfor Anbud365 at han er svært godt fornøyd med å kunne kople Istad til selskapet. Istad skal innta en «bred rolle». Det betyr at han dels skal bistå Nome selv og hans ledergruppe med råd basert på sin lange og omfattende ledererfaring, dels bidra med sin kompetanse fra innkjøp når det gjelder produktutvikling. Istad skal også ha en rolle i kundeoppfølging, se til at systemene og løsningene ute hos kundene er oppe og står som forventet. Senior advisor blir Istads formelle tittel i selskapet.

Istad begynner i den nye jobben tidlig i mai, men vil trolig være å finne innenfor selskapets dører titt og ofte allerede fra neste måned. Han hadde sin siste dag i Sykehusinnkjøp 7. februar. Istad har ledet og bygget opp Sykehusinnkjøp fra bunnen av. Han tiltrådte der høsten 2016.

Istads meritter

De siste sju årene før han gikk til Sykehusinnkjøp, var han ansatt i Helse Sør-Øst RHF, hvorav de siste fem årene som direktør for innkjøp og logistikk. Istad har også hatt krevende lederstillinger tidligere som assisterende økonomidirektør ved Ullevål sykehus og som innkjøpssjef for Aker sykehus. Han har tidligere jobbet som seniorkonsulent i Deloitte Consulting.

Istad er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole og har dessuten gjennomført spesialisthelsetjenestens topplederprogram. I sin posisjon som direktør for innkjøp og logistikk i Helse Sør-Øst RHF har Istad hatt ansvar for betydelige utviklingsprosesser, og han har vært en viktig bidragsyter i samhandling på tvers av regionene.

Bli den første til å kommentere på "Fremgangsrikt gründermiljø kaprer tidligere toppsjef i Sykehusinnkjøp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.