Han holdt i utviklingen av grunnlaget for EHF, nå tar han nye år med ansvar for oppfølgingen

Anbud365 Han holdt i utviklingen av grunnlaget for EHF, nå tar han nye år med ansvar for oppfølgingenAndré Hoddevik satser på nye år som generalsekretær i OpenPeppol. Til daglig er han avdelingsdirektør i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).

Skriv ut artikkelen

På generalforsamlingen til den internasjonale non-profit organisasjonen OpenPeppol 15. juni skal ny generalsekretær velges. Den ene kandidatene som stiller til valg, er norsk: André Hoddevik, til daglig avdelingsdirektør i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Han har vært generalsekretær siden starten og ledet EU-prosjektet som gav verden Peppol, og stiller til gjenvalg for en ny toårsperiode. Det er også valg til andre posisjoner i OpenPeppol. Her er konkurransen større, og flere nordmenn involvert.

Peppol-nettverket er transportkanal og Peppol BIS prosess- og innholdsspesifikasjonene -i Norge mer kjent som EHF eller elektronisk handelsformat. OpenPeppol er den medlemsbaserte internasjonale non-profit organisasjonen som forvalter Peppol.

OpenPeppol ble etablert i 2012 og har vokst fra fem medlemmer ved oppstart til mer enn 460 medlemmer fra 39 land i dag. Så langt finnes det mer en 310 aksesspunkter i 34 av disse landene, og Hoddevik konstaterer at man er gått fra tre til 15 land som har etablert Peppol-myndigheter og dermed gitt bruk av Peppol en rolle som del av nasjonal infrastruktur.

– Hva er motivasjonen for å gå på en ny periode som generalsekretær i OpenPeppol?

Hoddevik konstaterer at OpenPeppol er inne i en spennende periode med geografisk vekst i og utenfor Europa og med nye bruksområder for Peppol på vei opp:

 – Det ligger mye motivasjon i å se noe du selv har vært med å skape bli anerkjent og tatt i bruk langt ut over Norges og Europas grenser. Jeg har vært generalsekretær siden OpenPeppol ble etablert i 2012, og har lært mye underveis som jeg vil ta med meg inn i det videre arbeidet. Den globale veksten krever mer av OpenPeppol som organisasjon, men gir også nye muligheter for utvikling og investeringer vi ikke hadde for noen år siden. Det er mange engasjerte og dyktige folk som bidrar, og med OpenPeppol har vi en plattform der myndigheter, tjenesteleverandører og sluttbrukere kan samhandle. Det er et privilegium å få være med på å gi så mye engasjement en retning på internasjonalt nivå.

Fordel å være offentlig ansatt

Erfaringene er mange, og jobben som generalsekretær har gitt Hoddevik mulighet til å møte myndigheter og organisasjoner, men i første rekke mennesker, i alle verdensdeler:

 – Jeg opplever det som en fordel i de fleste slike samtaler at jeg selv er offentlig ansatt og representerer et land som gjennom et tiår har vært den største brukeren av Peppol og oppnådd mye gjennom dette, slår han fast. Mange land starter ofte bredt i sin vurdering av hvordan de skal ta i bruk elektronisk fakturering og digitalisering av andre deler av handelsprosessen, før de ender opp hos OpenPeppol. Vi får oftere og oftere høre at det vi tilbyr, er unikt både ut ifra faglig innhold/kvalitet og styringsmodell med avtalebasert tilknytning og medlemsinvolvering. Samarbeid på tvers av myndigheter, tjenesteleverandører og sluttbrukere er kanskje en selvfølge i Norge, men måten OpenPeppol legger til rette for dette er nytt for mange internasjonalt og nøkkelen til vår relative suksess.

Andre posisjoner på valg

I alt er det 22 posisjoner på ulike nivåer – forbeholdt de ulike medlemstypene – som er på valg i OpenPeppol denne våren. Generalsekretæren er topplederen i organisasjonen, og lederen av styret (Managing Committee) der Peppol-myndigheter, tjenesteleverandører og sluttbrukere har to representanter hver. Det blir hard kamp om den ene plassen som er på valg for tjenesteleverandørene, forteller Hoddevik, der er det seks kandidater fra bl.a. tungvektere som SAP og IBM. Også blant sluttbrukerrepresentantene er det konkurranse: Her er Arne Johan Larsen fra Equinor en av kandidatene. I gruppene som er ansvarlig for å håndtere endringsønsker knyttet til Peppol-spesifikasjonene, er det også norske kandidater: Trond Ausdal fra Visma og Anders Bye fra Logiq innenfor katalog/ordre/faktura-området (post-award) og Hilde Kjølset fra DFØ innenfor konkurransegjennomføring (pre-award). Fem av de 22 posisjonene på valg ble stående uten kandidater ved fristens utløp 7. mai, så her er fristen forlenget til 21. mai med muligheter for ytterligere norske kandidaturer.

Bli den første til å kommentere på "Han holdt i utviklingen av grunnlaget for EHF, nå tar han nye år med ansvar for oppfølgingen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.