Høst gevinster ved heldigitale anskaffelsesprosesser – årets EHF-konferansen gir deg grepene

Anbud365: Høst gevinster ved heldigitale anskaffelsesprosesser – årets EHF-konferansen gir deg grepeneRegjeringen, med statsminister Erna Solberg i spisen, har fått Stortinget med på en mangeårig satsing på et Difi-program for digitalisering av offentlige anskaffelser. På årets EHF-konferanse gir Difi til beste kunnskap om hvordan innkjøpere og leverandører best skal kunne høste gevinstene av digitaliseringen. På bildet statsministeren i Stortinget – til venstre tidligere stortingspresident Olemic Thommessen (foto: Stortinget).

Skriv ut artikkelen

En heldigital anskaffelsesprosess vil effektivisere for så vel offentlige innkjøpere som for leverandørene. Prosessen blir enklere, tar kortere tid og blir mer attraktiv, spesielt for små og mellomstore bedrifter som ønsker å delta i konkurranser om offentlige anskaffelser. Difi anslår mulige kvantitative besparelser på 3 600 millioner ved digitalisering de kommende seks årene. For dem som ønsker å høste gevinstene er årets EHF-konferanse stedet å være. Her får du de nødvendige faglige grep.

EHF-konferansen – digital samhandling i anskaffelsesprosessen 2018 – er den årlige faglige møteplassen mellom offentlig og privat sektor for erfaringsutveksling og læring om digitalisering av offentlige anskaffelser. I år foregår den 26. april i Oslo. EHF står for elektronisk handelsformat. Det haster imidlertid med å melde seg på – påmeldingsfristen løper ut imorgen. onsdag 18. april, dvs natt til torsdag 19.

Påmelding og nærmere informasjon finner du her.

Aktuelle målgrupper er offentlige innkjøpere og leverandører til offentlig sektor. Systemleverandører likeså og – ikke minst – ledere og mellomledere med ansvar for prosessgjennomføring. Dessuten kan medarbeidere som utfører prosessene og arkitektur- og utviklingsansvarlige hos systemleverandørene ha nytte av å bruke dagen på konferansen. Alle andre med interesse for digitalisering av anskaffelsesprosesser er selvsagt også velkomne.

Gevinster på 3,6 mrd.

Digitalisering er en forutsetning for en effektiv offentlig sektor og et konkurransedyktig næringsliv. For offentlige oppdragsgivere innebærer heldigitalisering av anskaffelsesprosessen ressursbesparelser og økt kvalitet samt større gjennomsiktighet. Difi estimerer de potensielle kvantitative gevinstene direkte relatert til digitalisering til å være ca. 3,6 mrd. kroner i satsingsperioden.

Difi har gjennom flere år lagt til rette for digitalisering av deler av anskaffelsesprosessen, og har fra 2018 fått ansvar for å gjennomføre et flerårig program for digitale anskaffelser. Programmet skal vare frem til 2024. De direkte gjennomføringskostnadene forventes å være 91 mill. kroner. En heldigital anskaffelsesprosess vil effektivisere en viktig og ressurskrevende prosess og legge til rette for at det blir enklere, tar kortere tid og blir mer attraktivt for næringslivet, spesielt små og mellomstore bedrifter, å delta i konkurranser om offentlige anskaffelser.

Årets program

Programmet skal legge til rette for digitalisering av hele anskaffelsesprosessen fra behovsavklaring til kontraktsforvaltning gjennom:

  •  referansearkitektur og standarder for informasjonsflyt, hvor elektronisk handelsformat (EHF) er sentralt
  •  fellestjenester og nasjonale felleskomponenter, hvor ELMA og PEPPOL eDelivery-nettverket er sentralt
  •  økt digital modenhet, anskaffelseskompetanse og lederinvolvering, hvor anskaffelser.no og lederopplæring er sentralt

Årets konferanse legger spesiell vekt på EHF-arbeidet, men omhandler også de andre virkemidlene som er sentrale i satsingen for å heldigitalisere anskaffelsesprosessen. Her er noen av temaene som blir berørt:

  • Gevinster og gevinstrealisering ved digitalisering – hva kreves
  • EHF for det europeiske egenerklæringsskjemaet (ESPD)
  • Hvorfor det er viktig at oppdragsgivere skaffer seg elektroniske bestillingsløsninger
  • EHF som kilde til styringsinformasjon
  • Europeisk norm for faktura – EHF faktura 3.0 – still krav til systemleverandør
  • Hvordan EHF blir til og hvordan du kan bidra i arbeidet

Påmelding og nærmere informasjon finner du her.

Bli den første til å kommentere på "Høst gevinster ved heldigitale anskaffelsesprosesser – årets EHF-konferansen gir deg grepene"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.