IKT-Norge: 11 «gode ideer» om anskaffelser rett i fanget til politikerne

Anbud365: IKT-Norge 11 «gode ideer» om anskaffelser rett i fanget til politikerneØyvind Husby, adm.dir i IKT-Norge, som har sendt 120 gode ideer, hvor av 11 om anskaffelser, til de politiske partiene (foto: IKT-Norge).

Skriv ut artikkelen

11 anskaffelses-forslag fra IKT-Norge er havnet i fanget på de politiske partiene som snart er i gang med å forberede seg til valget neste år. «Gode ideer» kaller IKT-Norge dem, og de gjelder bl.a. krav om mer åpenhet, mer kompetanse og heving av nedre terskelverdi opp til NOK 500 000.Og StartOff-ordningen vil de gjerne ha tilbake.

På vegne av det digitale næringslivet har IKT-Norge spilt inn 120 gode ideer til de politiske partiene. Blant disse er det hele 11 som dreier seg om offentlige anskaffelser:

 1. Øke åpenheten rundt offentlige innkjøpsprosesser ved å dele informasjon om kriterier, vurderingsmetoder og resultater.
 2. Bruke digitale plattformer for å lette tilgangen til informasjon om offentlige anbud og kontrakter, slik at flere kan delta i konkurransen.
 3. Styrke opplæringen og kompetansebyggingen for offentlige innkjøpere for å sikre at de har nødvendig kunnskap om teknologitrender, bærekraftstandarder og innovative innkjøpsmetoder.
 4. Fjerne forskriften om å vektlegge klima- og miljøkriterier med 30% til fordel for standardiserte minimumskrav. 
 5. Sikre at sikkerhet og beredskap vektlegges tydeligere i offentlige innkjøp og anbud
 6. Heve terskelverdien for å bli omfattet av forskrift for offentlige anskaffelser til 500 000 kroner.
 7. Innføre krav i offentlige IT-anskaffelser, om at anbud som inkluderer lærlinger skal vektlegges.
 8. Gjøre om større deler av anskaffelsesregelverket fra forskrift til lov. Diskusjoner og avgjørelser om hvilke formål regelverket skal oppfylle, hvilke forpliktelser ulike offentlige oppdragsgivere skal ta hensyn til og hva næringslivet skal forholde seg til, bør tillegge Stortinget.
 9. Åpne for mindre etablerte selskaper og startups gjennom innovative anbudsprosesser for å oppmuntre til mangfold og konkurransedyktighet.
 10. Videreføre StartOff-ordningen
 11. Oppmuntre til kjøp av digitale tjenester og plattformer som kan modernisere offentlige tjenester.

… og en til

Ved gjennomgang av de 120 gode ideene fra IKT Norge fant vi også denne, som hr et element av anskaffelser i seg:

Styrke den digitale sikkerheten i kommunesektoren, herunder å sette kommunene bedre i stand til tjenestekjøp fra tilbydere innen cybersikkerhet samt videreføre og styrke Kommune-CERT.

Bli den første til å kommentere på "IKT-Norge: 11 «gode ideer» om anskaffelser rett i fanget til politikerne"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.