Ny pc-avtale – innkjøpssenter har spart staten for 280 mill på seks avtaler

Anbud365: Innkjøpssenter har spart staten for 280 mill på seks avtaler – ny pc-avtale i dagPå bildet, fra venstre: Stig Olstad, Dustin Norway AS, Andreas Wilskow Jenssen, Itello, Erlend Johannesen, Atea, Kjetil Østgård (direktør i Statens innkjøpssenter). Ken Patrick (prosjektleder, Statens innkjøpssenter) og Tor Austenå, Atea. Bildet er tatt i forbindelse med signeringen av PC-avtalen.

Skriv ut artikkelen

Staten vil kunne spare rundt 50 millioner kroner i året på felles innkjøp av PC-er. Avtalen, som nettopp er signert med tre leverandører, er den sjette i regi av Difi/Statens innkjøpsenter. Til sammen er besparelsene på disse sentrale, statlige innkjøpsavtalene dermed kommet opp i 280 mill. Det koster 12,5 mill. i året å drifte Statens innkjøpssenter – en investering som tydelig kaster av seg.

Avtalen om felles kjøp av PC-er, gjelder for 152 statlige virksomheter med omtrent 135 000 ansatte. Til sammen kjøper disse i dag PC-er og tilhørende utstyr og tjenester for rundt 400 millioner i året. Den nye avtalen vil kunne frigjøre ca. 50 av disse millionene til andre nyttige formål – hvert år.

Avtalen gjelder innkjøp av bærbare og stasjonære PC-er med tilhørende utstyr og tjenester, og er inngått avtale med tre leverandører:

  • Itello AS
  • Dustin Norway AS
  • Atea AS

Avtalen vil gjelde i to år, med mulighet for forlengelse til inntil fire år.

Den sjette innkjøpsavtalen

Dette er den sjette innkjøpsavtalen Difi ved Statens innkjøpssenter inngår. Det er tidligere inngått avtaler om felles innkjøp av forbruksmateriell, reisebyråtjenester, internrevisjon, mobiltelefoni og mobiltelefoner og nettbrett.

– I løpet av noen uker skal vi etter planen også inngå avtale om kjøp av PC-skjermer, sier prosjektleder Ken Patrick i Difi i en kommentar på anskaffelser.no. Når avtalen er signert, vil vi ha inngått kontrakt med totalt ni leverandører av såkalt «hardware» – tre som leverer mobiltelefoner, tre som leverer PC-er og tre som leverer skjermer. Anskaffelsene er delt opp på denne måten for at også små og mellomstore bedrifter og nisjeleverandører skal ha mulighet for å delta og nå opp i konkurransene. I tillegg bidrar flere leverandører på hver avtale til at vi sikrer sunn konkurranse mellom disse gjennom hele avtaleperiodens levetid, sier prosjektleder Ken Patrick.

Statens innkjøpssenter ble etablert 1. januar 2016, og koster ca. 12,5 millioner i året å drifte.

Bli den første til å kommentere på "Ny pc-avtale – innkjøpssenter har spart staten for 280 mill på seks avtaler"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.