Innovasjonspartnerskap i Agder skal gi sømløse digitale helsetjenester

Anbud365: Innovasjonspartnerskap i Agder skal gi sømløse digitale helsetjenesterAgderkommunene og Sørlandet sykehus bruker innovasjonspartnerskap for å anskaffe innovative løsninger som ikke finnes i markedet fra før, men som likevel vil ha mulighet for integrasjon mot eksisterende løsninger. På bildet - fra venstre: Ann-Helen Moum (digitaliseringssjef i Kristiansand kommune), Sturle Hamre (leder for Offentlige Fellesinnkjøp på Agder), og Marit Svinland (prosjektleder for Innovasjonspartnerskap Velferdsteknologi Agder) (foto: Kristiansand kommune).

Skriv ut artikkelen

Kommunene i Agder samen med Sørlandet sykehus skal bruke 18 måneder på å utvikle innovative løsninger for digitale helsetjenester. Som partner er valgt Tellu AS. Det er klart etter at Innovasjonspartnerskapet Velferdsteknologi Agder har gjort avtale med Tellu AS med samarbeidspartnere. Avtalen om innovasjonspartnerskap har en potensiell verdi på 200 millioner kroner. Målet med utviklingsarbeidet er å utarbeide sømløse digitale tjenester.

I første omgang skal kommunene og sykehuset samarbeide med leverandør gjennom innovasjonspartnerskapet for å utvikle en sømløs løsning som skal gjøre det enklere å ta i bruk digitale helsetjenester. Dette inkluderer en innlogging og ulike apper for ansatte og pårørende. Løsningen omfatter også digital hjemmeoppfølging på tvers av sykehus, kommune og fastlege, i tillegg til responssenter, logistikk og utstyr.

– Kommunene og sykehuset står i etterkant fritt til å velge om de ønsker å ta i bruk løsningen, men målet er selvsagt at løsningen er så bra at de ønsker nettopp dette, understreker prosjektleder Marit Svindland, i Innovasjonspartnerskap velferdsteknologi Agder.

Skåret godt på alle kriterier

– Årsaken til at vi valgte Tellu AS som leverandør var at de skåret godt på alle kriteriene: De overbeviste med selve løsningen, de tilbød et svært kompetent tverrfaglig team og de hadde gode risikoreduserende tiltak, understreker prosjekteier og digitaliseringssjef i Kristiansand kommune, Ann-Helen Moum.

Behovet for å tenke nytt og annerledes tvinger seg frem på Agder fordi andelen yrkesaktive ikke øker i takt med andelen eldre, heter det.

Effektivt arbeidsverktøy

– Fortsetter vi som i dag må sju av ti som går ut av videregående skole jobbe i helsevesenet – og det er ikke bærekraftig, sier Svindland. – Det er mange gode løsninger med teknologi som fungerer bra hjemme hos tjenestemottakerne, men utfordringen er at i dag kreves det mye administrasjon fra helsepersonell. For eksempel må de samme opplysningene registreres flere ganger, og helsepersonell må ofte gå med to telefoner i lommen, fordi man ikke kan sjekke de samme tingene på samme enhet. Nå skal vi utvikle en løsning som gir ansatte effektive arbeidsverktøy, understreker hun.

Bruker innovasjonspartnerskap

Agderkommunene og Sørlandet sykehus bruker innovasjonspartnerskap for å anskaffe innovative løsninger som ikke finnes i markedet fra før, men som likevel vil ha mulighet for integrasjon mot eksisterende løsninger. Denne konkurranseformen ble først mulig i 2017 i Norge. Agderkommunene samhandler allerede om flere anskaffelser gjennom Norges største kommunale innkjøpssamarbeid, Offentlige fellesinnkjøp på Agder (OFA).

Tellu oppstod i sammenslåingen mellom Telenor e-helse og Tellu IOT AS og har som mål å skape løsninger for bedre, mer bærekraftige helsetjenester.

Bli den første til å kommentere på "Innovasjonspartnerskap i Agder skal gi sømløse digitale helsetjenester"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.