Intet å si på ambisjonene for nye Doffin; nå kan du si din mening

Anbud365: Intet å si på ambisjonene for nye Doffin; nå kan du si din mening Skjermdump av forsiden på beta-versjonen av nye Doffin.

Skriv ut artikkelen

Ambisjonene mangler ikke i utviklingen av nye Doffin i regi av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Et innblikk i planer og tanker ble presentert på dagens DFØ-konferanse «Digitale Anskaffelser-2022». Først i løpet av 2023 vil den nye utgaven avløse dagens Doffin, som nå er, men testing skal skje – og det er åpent tilbakemeldinger på beta-utgaven allerede nå. DFØ er også i gang med en første pilot knyttet til en heldigital, dynamisk innkjøpsordning. Og det nye verktøyet, Kravbank, hører med.

Nye Doffin kan man i dag gå inn og få en forsmak på hva som er i vente når den lanseres en gang til neste år. Her er det også muligheter til å gi tilbakemeldinger på det man ser, det man mener det er behov for etc.

Thor Møller fra DFØ gav et innblikk i hvilke tanker man har i DFØ når det gjelder utviklingen av den nye Doffin, som forresten skal hete Doffin når den avløser dagens. Doffin av i dag er døpt «Doffin classic». 

Den nye utgaven skal gi relevant informasjon til innkjøperne, som f.eks. gjennomsnittlig antall tilbydere innenfor et gitt marked, verdien på tilbudene i et marked, liknende anskaffelser og eksempler. Og kanskje, sa Møller skal man kunne ved hjelp av kunstig intelligens kunne beregne en statistisk sannsynlighet for klage – basert på data fra Kofa og Doffin.

Nye Doffin skal gjøre det lettere å se hvem som har kontrakter med hvem, hvilke leverandører som leverer tilbud og verdien av tilbudene. For å få til det, trenger man riktignok et funksjonelt kontraktsregister. – Vi er, sa Møller, da avhengige av data fra oppdragsgiverne.

Kravbank

Kravbank er et nytt verktøy som DFØ har utviklet for å gjøre oppdragsgiver i stand til å lage en heldigital kravspesifikasjon, kunne Hilde Kjølset fra DFØ fortelle på dagens konferanse. Kravbank inneholder en mal for tilbudsinnlevering basert på standardiserte krav og forhåndsdefinerte svaralternativer. På denne måten legges det til rette for automatisert evaluering. Gjennom Kravbank oppretter oppdragsgiver en fil med sin kravspesifikasjon som gjøres tilgjengelig for leverandørene som en del av konkurransegrunnlaget. Leverandøren bruker igjen denne filen som utgangspunkt for sin besvarelse i Kravbank-løsningen, og leverer den som del av sitt tilbud gjennom KGV.

Kravbank kan benyttes helt frittstående eller kan innpasses i en KGV. Kravbanker kan lages som maler og deles mellom oppdragsgivere. DFØ eier og forvalter kravbank, og modulen og kildekoden til denne er åpen slik at KGV-leverandører kan gjennomføre den i sine løsninger.

DPS-pilot

Kjølset opplyste ellers at DFØ skal teste ut heldigitale utgaver av DPS (dynamisk innkjøpsordning) via piloter, og først ut er Statens innkjøpssenters anskaffelse av kurs og konferanser. Dette er et pilotprosjekt med deltakelse bare fra noen utvalgte statlige virksomheter i første omgang. Målsetningen er å etablerer en dynamisk innkjøpsordning for kurs- og konferansetjenester som dekker statens behov, og tillater alle relevante markedsaktører å bli kvalifisert gjennom å tilfredsstille minimums krav.

Bli den første til å kommentere på "Intet å si på ambisjonene for nye Doffin; nå kan du si din mening"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.