KGV-løsninger i dag tilbyr gratis, direkte og ubegrenset tilgang til konkurransegrunnlag

Anbud365: KGV-løsningene tilbyr i dag gratis, direkte og ubegrenset tilgang til konkurransegrunnlagDersom det er slik at Ruter legger kopi av konkurransegrunnlaget på sine nettsider så har de sikkert rasjonelle grunner til dette, sier Terje Wibe, administrerende direktør i Mercell Norge AS.

Skriv ut artikkelen

Store KGV-leverandører tilbyr gratis, direkte og ubegrenset tilgang til konkurransegrunnlag i sine løsninger. Innkjøperen trenger dermed ikke å publisere dokumenter på sin egen nettside. Men Ruter – et offentlig eid selskap som er ansvarlig for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, publiserer likevel sine konkurransegrunnlag på egen nettside. Dette har de gode erfaringer med.

I et tips til Anbud365 ble det hevdete at mange har merket seg at flere KGV-leverandører ikke gjør det lett å hente ut konkurransegrunnlag som skal være «gratis, direkte og ubegrenset» tilgjengelige. Samtidig ble Ruter trukket frem som et eksempel på hvordan det kan gjøres. De legger ut kopier av konkurransegrunnlagene på sine egne nettsider.
Så, vi spurte da de tre ledende KGV-leverandørene om dette med å hente ut konkurransegrunnlagene, og vi fikk disse svarene.

Mercell

Terje Wibe, administrerende direktør i Mercell Norge AS, forteller at Mercell i lengre tid har gitt fri tilgang til konkurransegrunnlag på sin nettside, og krever ikke noen form for registrering. Deres løsning er derfor i henhold til regelverket om å gi gratis, direkte og ubegrenset tilgang. – Vi er, sier han, opptatt av å hele tiden operere innenfor gjeldende regelverk, samt å gjøre det mest mulig smidig for både innkjøpere og leverandører å benytte vår løsning. Hvordan dette er lagt opp i andre KGV-verktøy, kan jeg ikke uttale meg om, men dersom det er slik at Ruter legger kopi av konkurransegrunnlaget på sine nettsider så har de sikkert rasjonelle grunner til dette.

Visma Tend Sign

Fra Magnus Rehnström i Visma TendSign kom dette svaret:
I Visma TendSign kan interessenter for en anskaffelse få gratis, direkte og ubegrenset tilgang til konkurransegrunnlag. Innkjøperen kan velge om interessentene må registrere seg eller hvis disse vil kunne få ut konkurransegrunnlag anonymt. Hvis innkjøperen har valgt registrering, sendes e-post umiddelbart til den registrerte e-postadressen, og interessentene kan hente dokumentene kostnadsfritt og direkte når som helst på dagen. Registrering sikrer at leverandørene får tilgang til kompletteringer og spørsmål og svar i anskaffelsen. Innkjøperen trenger ikke å publisere dokumenter på sin egen nettside.

EU-Supply

Også Thomas Beergren i EU-supply bekreftet at deres KGV-løsning tilbyr konkurransegrunnlag gratis, direkte og med ubegrenset tilgang.

Ruter

Men Ruter publiserer likevel på sine nettsider, og vi spurte om erfaringer med det:

Ruter har meget gode erfaringer med å legge ut konkurransegrunnlaget på sin nettside. Ruter gjennomfører alltid en dialogkonferanse før utlysning av de store anbudene (kontrakter om buss- og båt-tjenester, billettkontroll osv.). Før konferansen legges det ut et utkast til konkurransegrunnlag som diskuteres med leverandørene på dialogkonferansen. Når anbudet er utlyst legges de sentrale delene av konkurransegrunnlaget på vår nettside slik at underleverandører, bransjeorganisasjoner, andre offentlige oppdragsgivere, media, interesseorganisasjoner, passasjerer osv. kan gjøre seg kjent med hva Ruter etterspør i våre anbud. Reaksjonene på denne praksisen er utelukkende positive.

Bli den første til å kommentere på "KGV-løsninger i dag tilbyr gratis, direkte og ubegrenset tilgang til konkurransegrunnlag"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.