Klarsignal for storstilt kommunalt innkjøp av velferdsteknologi

Anbud365: Klarsignal for storstilt kommunalt innkjøp av velferdsteknologi A– Nå er det håp om raskere utrulling av elektronisk medisinhåndtering i kommunene, sier adm. direktør Sven Seljom i Evondos Norge i en kommentar til avtaleinngåelsen, der leverandørene Evondos og Dignio har fått rammeavtale med 29 kommuner.

Skriv ut artikkelen

29 kommuner med omtrent én million innbyggere har fått klarsignal for å gå i gang med innkjøp av elektroniske medisindispensere. Larvik kommune har ledet denne innovative anskaffelsen som nå har resultert i to rammeavtaler med to leverandører – Evondos AS og Dignio AS. Medisineringsstøtteløsningene er elektroniske medisindispensere som varsler når medisin skal tas og gjør den riktige dosen tilgjengelig for bruker.

Avtalene har en varighet på to år, med mulighet for forlengelse i to år til. Avtalen inneholder fire ulike løsninger, to typer pilledispensere og to typer multidosedispensere. I arbeidet med den innovative anskaffelsen har Larviks innbyggere bidratt til å definere de ulike behovene som nå skal dekkes.

En elektronisk medisindispenser gjør at du får riktig medisin til riktig tid. Du kan mestre medisineringen din selv, uten hjelp fra pårørende eller hjemmetjenesten. Dispenseren varsler når det er tid til å ta medisin og klargjør akkurat den dosen du skal ha. Hvis du ikke tar medisinen innenfor et forhåndsdefinert tidsrom, sendes det et varsel til enten pårørende eller hjemmetjenesten om at medisinen ikke er tatt. Dette gjør at mange tjenestemottakere som trenger hjelp til medisinering, kan bli selvhjulpne ved å ta i bruk elektronisk medisineringsstøtte.

Kommunene som er med

Disse kommunene er med på anskaffelsen: Bergen, Trondheim, Lørenskog, Skedsmo, Voss, Fet, Malvik, Melhus, Skaun, Midtre Gauldal, Skien, Tønsberg, Holmestrand, Sande i Vestfold, Færder, Bamble, Høylandet, Bindal, Grong, Ørland, Bodø, Røst, Rødøy, Røyrvik, Seljord, Bø, Nome, Sauherad – i tillegg til Larvik.

Nasjonalt program for leverandørutvikling har bistått undereis i anskaffelsen, som er den største i programmets historie.

–Nå er det håp om raskere utrulling av elektronisk medisinhåndtering i kommunene, sier adm. direktør Sven Seljom i Evondos Norge i en kommentar. – Mange kommuner har ventet på denne offentliggjøringen for å starte opp sine satsinger på velferdsteknologi. Planer som er lagt på is kan nå iverksettes rundt i landet.

Klarsignal til kommunene

Anskaffelsen som nå er offentliggjort er en to rammeavtaler som det kan gjøres avrop på, og er således et klarsignal for at kommunene som er med, får anledning til å tegne kontrakter med de inkluderte leverandørene.

Mange kommuner har problemer med å rekruttere kvalifisert personell til hjemmetjenesten, og ser derfor etter løsninger for å frigjøre kompetanse til reelt helsearbeid i stedet for å måtte reise rundt i kommunen med medisiner.

Bli den første til å kommentere på "Klarsignal for storstilt kommunalt innkjøp av velferdsteknologi"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.