Kofa–saker de mest populære på Anbud365 i 2016

Anbud365: Kofa–saker de mest populære på Anbud365 i 2016Næringsminister Monica Mæland (t.h) offentliggjorde tidlig sist høst de nye anskaffelsesforskriftene. Det gav den meste leste artikkelen på Anbud365 i 2016. På sin side kan sekretariatsleder i Kofa, direktør Anneline Vingsgård, konstatere at stoff knyttet til klagenemnda dominerer listen over de mest leste artiklene her på Anbud365 i fjor.

Skriv ut artikkelen

Kofa og juss generelt er populært. I alle fall om vi skal dømme etter listen over de hyppigst leste artiklene på Anbud365 i 2016. Det nye regelverket interesserte mange lesere, rimeligvis. Et par «innovative anskaffelser» er også med på listen, likeledes ett av bidragene fra Difi, et innslag publisert midt på sommeren og: Oppfordringen til leverandørene om å skjerpe salgsinnsatsen overfor de offentlige oppdragsgivere. Listen følger nedenfor.

I 2016 ble det publisert nær 440 artikler på Anbud365. En liste over de mest leste viser følgende resultater:

18.august ble den suverent mest leste publisert, «Nye anskaffelsesregler fra 1. januar – nasjonal terskelverdi heves til 1,1 mill.». Det gjaldt meldingen fra Nærings– og fiskeridepartementet om ikrafttredelse av nytt regelverk. Meldingen ble lest omtrent dobbelt så ofte som neste på listen:

«D–dag for førerløs brøyting på flyplasser», som ble publisert 11. mars og gjaldt Avinors innovative anskaffelse.

Men så følger de andre, svært populære tett i tett hva gjelder leserinteresse, først «Kofa og lagmannsrett bommer på jussen», publisert 19. mai. Partner Anders Pind og senioradvokat Lene Kristin Hennø i Advokatfirmaet Hammervoll Pind DA kommenterer en fersk rettsavgjørelse om endringer i konkurransegrunnlaget etter tilbudsfristens utløp.

Mer Kofa på neste plass på rankinglisten over de hyppigst leste: «Nye regler kommer – Kofa er klar». Den kom da Anbud365 gikk offentlig – 10. mars, og var et eksklusivt intervju med sekretariatsleder, direktør Anneline Vingsgård.

Neste på listen, «Påstander om korrupsjon knyttet til milliardprosjekt», kom 5. august, og gjaldt påstander om at en av de utvalgte tilbyderne i konkurransen om et E18–prosjekt til mange milliarder kroner er knyttet til korrupsjon.

Seks dager etter at Advokatfirmaet Hammervoll Pind DA hadde kommentert en fersk rettsavgjørelse om endringer i konkurransegrunnlaget etter tilbudsfristens utløp, kom det et svar. «Debatt på anbud365: Både lagmannsrett og Kofa hadde rett». Assosiert partner Thomas Oskar Strömbom og advokat Vera Hovelsen i Advokatfirmaet Føyen Torkildsen sto for svaret, publisert 25. mai.

Godt lesestoff var også «Kofa–sak: Utilstrekkelig sladdet tilbud havnet hos konkurrenten», publisert 20. desember.

Mange er selvsagt opptatt av når nytt regelverk trer i kraft. Nå vet vi det, men 13. april gjorde vi det ikke, slik at saken «Ingen ny anskaffelseslov 1. juli – Mæland utsetter» dermed havnet blant årets hyppigst leste.

Mens det var høysommer her nord, 27. juli, publiserte vi «Rekordmange tilbydere i konkurranseutsetting av attføringstiltak», basert på et svar fra arbeids– og sosialminister Anniken Hauglie (H) til Stortinget. Den fenget hos mange.

Adm. dir. Tore Nergaard i Smartcom:tv kom til orde i spaltene 21. april: «Lei av dårlig fagkompetanse og «laveste pris».

24.oktober kom artikkelen «Nedtelling i gang for Norges første Best Value Procurement–anskaffelse». Den er så mye lest at den hører hjemme blant de hyppigst studerte i 29016 hos oss.

Medio desember hadde vi fagdag sammen med advokatfirmaet Wikborg Rein. En av artiklene derfra, «Vil du ha oppdrag for det offentlige etter nyttår trengs skjerpet salgsinnsats» ble publisert 15. desember. Den slo åpenbart an.

«Utvider Kofa sin egen gebyrkompetanse?» het en av artiklene som så dagens lys 15. desember. Det var avdelingsdirektør Terje Stepaschko og juridisk rådgiver Eivind Dahl Thoresen i Undervisningsbygg som spurte.

Den siste vi tar med er, «Nye terskelverdier gir utfordringer – Difi «tar ballen». Det var intervjuet med avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi, som vi publiserte 1. september.

Bli den første til å kommentere på "Kofa–saker de mest populære på Anbud365 i 2016"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.