Mer kapital til Mercell; gir styrke til satsing på KGV og anbudsportal

Anbud365: Mer kapital til Mercell gir styrket satsing på KGV og anbudsportalSelskapets viktigste fokus er fornøyde kunder, og større finansielle muskler har utelukkende positive sider for så vel våre kunder som for oss, sier Terje Wibe, konsernsjef i Mercell Holding AS (foto: Ingar Næss).

Skriv ut artikkelen

De kjente Mercell-tilbudene i det offentlige anbudsmarkedet – anbudsportalen og KGV-løsningene, blir de samme også etter at Mercell-systemet nå har fått tilførsel av ny, flersifret millionkapital. Dette gir oss både kapital og kompetanse til å fortsette å vokse og styrke oss i en tid da digitaliseringen setter inn for fullt, konstaterer Terje Wibe, konsernsjef i Mercell Holding AS. Anbud365, der Mercell er en av eierne, lever fortsatt sitt eget liv, uaktet endret eiersits i Mercell.

Nylig sprakk nyheten om at Trondheimsbaserte Viking Ventures satser et sted mellom 50 og 100 mill på Mercell, en av de to eierne av Anbud365 AS, som publiserer nettavisen Anbud365. Kjøpet innebærer at Viking Ventures nå eier 30% av Mercell Holding, nest største eier er Grieg Holding med 17%.

Mercell er kjent for sin meget nyttige anbudsportal – med anbudsvarsling, der også små og mellomstore bedrifter kan finne oppdrag som passer – ikke dumt nå når terskelen for kunngjøringsplikt er blitt hevet. Mercell er også Norges ledende leverandør av KGV (elektronisk konkurransegjennomføringsverktøy). Også kurs, opplæring og analyser tilbys.

På samme måte som EU satser Norge nå på fulldigitalisering av offentlige anskaffelser, og i det lys, hvilke muligheter gir endringen i eierforhold for Mercell?

Vokse og styrke seg

– Dette, sier Terje Wibe, tilfører oss både kapital og kompetanse til å fortsette å vokse og styrke oss, både i Norge og internasjonalt.  Norge er uten tvil ett av landene i Europa som har kommet lengst med digitalisering av offentlige anskaffelser, og som et norsk selskap og med en ledende posisjon i hele Norden, gleder vi oss til å ta med oss vårt solide fundament videre utover i Europa.

– Vil endringen bety/påvirke noe for de som har anskaffet og får support/kurs etc. fra Mercell ifm sine KGV-løsninger?

Wibe understreker at selskapets viktigste fokus er fornøyde kunder, og større finansielle muskler har utelukkende positive sider for så vel våre kunder som for oss. Han legger vekt på at kundene skal oppleve at Mercells løsninger medfører reell effektivisering og forenkling av oppgaver knyttet til anbudsprosesser. – Dette fokuset vil alltid være en prioritet for oss, fremholder han, og legger til at det for tiden ikke er noen konkrete planer om endringer som vil påvirke denne profilen – bortsett fra kontinuerlig forbedring av tilbudet.

Tilby etterspurte løsninger

– Akkurat som for de fleste andre virksomheter, foretar vi løpende vurderinger av alle aspekter knyttet til det vi gjør i og ut mot markedet, poengterer Wibe. Vi er hele tiden opptatt av å tilby markedet løsninger som er etterspurt og som forenkler innkjøperes og deres leverandørers hverdag. Hva dette konkret innebærer på litt lenger sikt, får tiden vise, men for oss er det sterk prioritet å opprettholde og styrke vår allerede ledende posisjon. Av det følger at innovasjon og forretningsutvikling står høyt på agendaen.

– Mercell er en av eierne til Anbud365, vil det endrede eierforholdet innebære noen endringer for nettavisen, Wibe?

– Anbud365 er en redaksjonell publikasjon som er medlem i Fagpressen og underlagt Redaktørplakaten.  Mercell har således ingenting med drift eller innhold på nettsiden å gjøre. Vi ønsket å være med på dette initiativet for å kunne bidra til at Norge fikk en øremerket og sterk kanal for nyheter, debatt og oppdateringer innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser. Bransjens størrelse og betydning tilsier at nyheter og annet stoff knyttet til offentlige anskaffelser, fortjener en slik kanal. Norge manglet dette tidligere, og vi er svært glade for at Anbud365 nå lever i beste velgående. Det er vårt klare inntrykk at størsteparten av bransjen, både blant innkjøpere, leverandører og andre, leser den jevnlig, så også med alle oss som jobber i Mercell, fastslår daglig leder i Mercell, Terje Wibe.

2 kommentarer på "Mer kapital til Mercell; gir styrke til satsing på KGV og anbudsportal"

  1. Knut Otto Pedersen | 5. september 2018 på 10:21 | Svar

    Det er interessant å vite at Anbud365.no er eid av en stor aktør i dette markedet. Det gjør det nødvendig å lese artiklene på Anbud365 med et ekstra kritisk øye på grunn av denne tette koblingen på eiersiden.

  2. Lennart Hovland | 11. september 2018 på 16:50 | Svar

    Anbud365 er ikke eid av én stor aktør, men av to med hhv 51 og 49% av aksjene. Den andre eieren er Commshop AS, et heleiet selskap av redaktøren i Anbud365, Lennart Hovland. Anbud365 er dessuten forpliktet på Redaktørplakaten, som betyr vanntette skott mellom kommers og redaksjon. Det er fint å lese Anbud365 nøye og kritisk, men ikke med det utgangspunktet Pedersen gir uttrykk for i sin kommentar. Det er rett og slett feilaktig i så vel faktum som konklusjon, og i så måte uegnet til å ta til seg.

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.