NIMA–dagene åpner: Innovasjon, effektivitet og digitalisering

Anbud365: NIMA–dagene åpner: Innovasjon, effektivitet og digitaliseringNIMA-dagene er en viktig arena for nettverk og kompetansebygging.

Skriv ut artikkelen

En av «signalkonferansene» innenfor offentlig og privat innkjøp, NIMA–dagene, åpner sine dører i dag, 28. april, for 2016–utgaven. Et rikholdig program tilbys de fremmøtte – en god blanding fra privat og offentlig sektor under tema «Innovative og effektive innkjøp i en digital verden».

Forkortelsen NIMA står for Norsk forbund for Innkjøp og Logistikk. Forbundet har om lag 2500 medlemmer fra privat og offentlig sektor, og er med sine godt over 100 år blant de eldste – om ikke den eldste, tilsvarende forening i hele verden.

I egenomtalen av NIMA–dagene legger forbundet vekt på at offentlig og privat sektor kan lære av hverandre – klarer begge sektorene å favne om så vel profitt som bærekraft?

Rikholdig program

Det rikholdige programmet for de to dagene arrangementet varer, 28. og 29. april, gir grunnlag for påfyll enten du er innkjøper, selger eller leder uansett sektor og bransje.

Styreleder i NIMA Utdanning AS, en søstervirksomhet til forbundet, er direktør i KPMG og heter Svein–Egil Hoberg. Han innleder de to dagene med å snakke om innkjøpsfunksjonens status og betydning for virksomheter – konkurransekraft, visibilitet og nye utfordringer. Han får etter hvert følge av disse NIMA–dagens internasjonale gjest, dr. Paul Davies fra DCU Business School, en ambisiøs, irsk handelshøyskole. Davies spør om det i en internasjonal innkjøpsverden både er plass til lokale og globale leverandører.

Aker–program for innkjøp

Interessant er det også å få innsyn i Aker–konsernets program for innkjøp. Bjørn Leren og Eirik Huseby, begge i sentrale posisjoner i Frontica Business Solutions. Frontica–systemet leverer tjenester i mer enn 20 land, blant annet til Aker Solutions.

For offentlige innkjøpere – og leverandører til det offentlige, er det av spesiell interesse at riksrevisor Per Kristian Foss dukker opp. Det er IKT–prosjekter han skal ta for seg, ut fra undersøkelser som gjelder innkjøp og gevinstrealisering. Direktør Anders Skumsnes skal introdusere Statens innkjøpssenter, en virksomhet i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) for NIMA–publikummet.

Møte med det offentlige

Leverandørens møte med det offentlige er en annen foredragstittel, der Henry Kleive i Cognizant, skal øse av sine erfaringer som leverandører innenfor IKT–området.  Seniorforsker Mila Gascó fra ESADE’s Institute of public Governance and Management, tar for seg spørsmålet om offentlige anskaffelser som driver for innovasjon.

To spennende prosjekterfaringer også: Skatteetatens ehandelssuksess ved Anette Bech, og NAVs anskaffelsestiltak ved Sverre Svensen.  Så er advokat Kristian Trygstad, Kofa–medlem, på plass med tema kontraktsoppfølging.

Profesjonalisere innkjøp

Marine Harvests prosess for å profesjonalisere innkjøpsfunksjonen er også verd å lære litt mer om.  Therese Marthinsen, innkjøpssjef, hjelper til med det. Vinmonopolets «Edruelig innkjøpsstrategi tross atypiske og spesielle metoder» er mer enn bare et artig ordvalg i en foredragstittel. Geir Mosether er foredragsholderen. La oss også ta med foredraget om kategoristyring fra Seán O`Dwyer, sjef for kategoristyring ved IT&T and Security Equipment.

Ståle Rød, adm. dir i Skanska, forteller om «best value procurement»–filosofien, som baserer seg på tidlig involvering av rett leverandør.

Bli den første til å kommentere på "NIMA–dagene åpner: Innovasjon, effektivitet og digitalisering"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.