Nød lærer naken kvinne å spinne

Anbud365: Nød lærer naken kvinne å spinneDokumenter kan fort bli liggende i en travel hverdag. Dette er ikke lenger tilfelle for innkjøperne ved Universitetet i Oslo, skriver artikkelforfatteren.

Skriv ut artikkelen

Av Jacob M Landsvik, innkjøpssjef ved Universitetet i Oslo

Det heter at nød lærer naken kvinne å spinne. I dette tilfelle lærte mangel på ressurser og prioritering av utviklingsarbeidet hos leverandørene til Universitetet i Oslo, både menn og kvinner til å «spinne». I et meget godt og utviklende samarbeid mellom dyktige fagfolk har UiO fått på plass en robot – en RPA som den kalles på fagspråket. Robotisk prosessautomatisering, også kalt Robotic Process Automation RPA, er bruk av programvare med kunstig intelligens, AI og maskinlæringskapasitet for å håndtere store mengder repetitive oppgaver. I dette tilfelle er teknologien benyttet til å lagre arkivverdig materiale i en anskaffelsesprosess i det tilhørende sak/arkiv-systemet. Saksbehandlingssystemet til innkjøperne genererer en rekke viktige og arkivverdige dokumenter. Dokumenter som fort kan blir liggende i en travel hverdag. Dette er ikke lenger tilfelle for innkjøperne ved Universitetet i Oslo. Roboten bistår med å flytte arkivverdige dokumenter fra saksbehandlingssystemet til innkjøperen og over til sak/arkivsystemet, slik at retningslinjer og regler for offentlig forvaltning bli overholdt. Mens roboten arbeider, kan innkjøperne konsentrere seg om nye oppgaver.

Resultatene kom når teknologene, arkivansvarlige og innkjøpere satt seg sammen og beskrev den manuelle prosessen og utarbeidet regler for hvordan roboten skulle arbeide. RPA-programvare er ikke en del av en universitetets IT-infrastruktur. Roboten setter seg på toppen av eksisterende IT-infrastruktur, slik at UiO kunne implementere teknologien raskt og effektivt, uten å endre eksisterende infrastruktur og systemer. RPA-teknologien er best egnet til prosesser med repetitiv og forutsigbar interaksjon med programvaren. I stedet for en ordinær integrasjon mellom sak/arkiv og innkjøpssystemet, er det nå kommet en robot på plass som gjør jobben. Kanskje ikke like sømløst som en god integrasjon – men til en langt rimeligere kostnad og betydelig raskere opp å stå. Dette er nesten automagisk!

Bli den første til å kommentere på "Nød lærer naken kvinne å spinne"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.