Offentlige anskaffelser: Stort og smått 16.desember

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 16.desemberJernbanedirektør Elisabeth Enger har fått verktøy for å evaluere leverandører og entreprenører (Foto: Hilde Lillejord)

Skriv ut artikkelen

Det er arbeid i gang for å vurdere behovet for utvikling av norske standarder for IKT-anskaffelser. Jernbaneverket har skaffet seg leverandørutviklingsmodul, og en av Norges hittil største veikontrakter er signert. Svensk fagbevegelse raser fordi arbeidsrettslige krav i den nye anskaffelsesloven ble avvist. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Stadig nye veiledninger til nytt regelverk

Nærings– og fiskeridepartementet legger fortløpende ut veiledninger til ulike temaer i det nye regelverket for offentlige anskaffelser. Følg med her.

Jernbaneverket evaluerer leverandører

Ved hjelp av en ny leverandørutviklingsmodul skal Jernbaneverket gjøre systematiske evalueringer av entreprenører og leverandører av varer og tjenester, skriver bygg.no.

Ny strategi for Medtek Norge

Dialog og samhandling med sentrale aktører i helse-Norge og sikre bedre samfunnsøkonomi gjennom innovative og verdibaserte anskaffelser. Det er overordnede strategiske mål for Medtek Norge i perioden 2017-2019.

IKT-anskaffelser – felles standarder?

Standard Norge har opprettet en standardiseringskomite, som skal gi en http://www.standard.no/nyheter/nyhetsarkiv/kontrakter-og-blanketter/2016/ikt-anskaffelser–er-det-behov-for-felles-standarder/ helhetlig vurdering av behov for utvikling av norske standarder for IKT-anskaffelser. Dette vil bl.a. omfatte innkjøpsprosedyrer, standardkontrakter og ytelses-/funksjonsbeskrivelser.

Ideelles pensjonskostnader i Stortinget

Stortinget vil ta en beslutning i spørsmålet om historiske pensjonskostnader for ideell sektor allerede i løpet av våren 2017. Dette slås fast som en del av forliket mellom regjeringspartiene, KrF og Venstre. Problemstillingen er sentral for ideell sektors konkurransekraft i offentlige anskaffelser.

Kapret rekordstor veikontrakt

AF–gruppen fikk kontrakten for bygging av nye E18 Tvedestrand–Arendal, melder Nye Veier AS. Kontrakten er en totalentreprise med prosjektering og utbygging, og er en av Norges største utbyggingskontrakter på vei noensinne. Kontraktsbeløpet er drøye 3 mrd kroner. Omstridte tyske Hochtief ble vraket på pris før første forhandlingsrunde.

Norske sykehus velger Telenor

Telenor er valgt som telefoni-leverandør for norske sykehus. Den nye avtalen kan spare helse-Norge for betydelige beløp årlig.  Avtalen er forhandlet frem av Sykehusinnkjøp HF (tidligere HINAS) på vegne av landets fire regionale helseforetak, som eier og driver alle landets sykehus. Den trer i kraft 15. januar neste år, fremgår det av en pressemelding fra Sykehusinnkjøp.

Danske Bank valgt som bankforbindelse

Helse Midt-Norge har valgt Danske Bank som ny hovedbank for de neste fire årene. I anbudskonkurransen var det Danske Bank som vant foran DNB og Sparebanken SMN. Foretaksgruppen sysselsetter 22 000 ansatte og har en samlet inntekt på om lag 20 milliarder kroner.

Dømt for bestikkelse i Atea-sak

Tre menn er av en dansk domstol dømt for å ha mottatt bestikkelse fra it-leverandøren Atea. To er idømt ubetinget fengsel, mens den tredje får en betinget dom og 40 timers samfunnstjeneste. En tidligere kontorsjef fra Københavns Kommune har fått hardest straff – fire måneder ubetinget fengsel.

Finland plasserer tilsynsansvar

I den finske regjeringens proposisjon til Riksdagen tas det til orde for at tilsynsansvaret for når det gjelder offentlige anskaffelser skal ligge i Konkurrens– och konsumverket. Hovedoppgaven er å gripe inn ved ulovlige direkteanskaffelser og sørge for at Marknadsdomstolens beslutninger blir fulgt opp.

Svensk anskaffelsespress

En av Sveriges største fagforeninger, TCO, legger nå press på riksdagspolitikere og regjering. Kommer det ikke raskt et forslag om arbeidsrettslige krav ved offentlige anskaffelser, havner spørsmålet på EU–kommisjonens bord, skriver Inköpsrådet.se. Riksdagen avviste nylig regjeringens forslag til slike krav.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 16.desember"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.