Offentlige anskaffelser: Stort og smått 18. februar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 18. februarStatens innkjøpssenter har inngått en fellesavtale for kontor-, renholds- og toalettrekvisita og kantineartikler. Avtalen har et anslått årlig volum på mellom 150 og 220 mill. På bildet leder av innkjøpssenteret, avdelingsdirektør Kjetil Østgård i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).

Skriv ut artikkelen

Vårens første, gratis Anbud365-seminar 9. mars, påmelding åpnet for KS Sertifiseringskurs 2022 og første leverandør registrert på markedsplassen for skytjenester. Statsbygg har tegnet kontrakter for sitt innovasjonspartnerskap om kjøretøysperrer ved nytt regjeringskvartal og Etisk handel Norge evaluerer sitt innovative pilotprosjekt Bærekraft 17. I Sverige får et kinesisk selskap ansvar for sikkerhetskontroll på Arlanda flyplass. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Klart for vårsesongens Anbud365-seminar!

Onsdag 9. mars innledes vårsesongens gratis, høykvalitets Anbud365-webinarer/-seminarer. Først ut er Wikborg Rein ved partner Hanne Zimmer og senioradvokat Malene Reinertsen med tema: Avvisningsbestemmelsene – en praktisk tilnærming. Sett av dagen, dette må du får med deg – enten fysisk eller digitalt! Påmelding åpner til uken.

KS Sertifiseringskurs 2022

KS Sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser 2022 går over åtte dager fordelt på tre samlinger mellom mai og september 2022. Kurset gir opplæring i alle steg gjennom de tre fasene i en anskaffelsesprosess. Årets kurs åpner for maksimalt 60 deltakere. Kurset har tidligere år vært fulltegnet meget raskt, så melde deg på så fort som mulig.

Ny statlig fellesavtale for forbruksmateriell

Statens innkjøpssenter har inngått en fellesavtale for kontor-, renholds- og toalettrekvisita og kantineartikler. Avtalen har et anslått årlig volum på mellom 150 og 220 mill. Tre leverandører er på avtalen: Lyreco Advantage Norway AS, Maske AS og Norengros AS. Avtalen skal bl.a. å bidra ved bedre priser og lavere miljøbelastning.

Første på Markedsplassen for skytjenester

Palo Alto Networks er første leverandør registrert på Markedsplassen for skytjenester. Markedsplassen for skytjenester i det offentlige (MPS) er nettstedet der oppdragsgivere og skyleverandører møtes når norsk offentlig sektor skal ta i bruk skyteknologi.

Utvidet egenregi særlig viktig

KS leverer en rekke digitale fellestjenester til medlemmene. I et rapportutkast foreslås det å skille aktiviteten ut i eget ikke-kommersielt selskap. Særlig viktig har det vært at organiseringen må kunne ivareta unntaket i anskaffelsesregelverket for utvidet egenregi.

Innovasjonspartnerskap om kjøretøysperrer

Statsbygg har skrevet kontrakt med Cody og Prodtex om innovasjonspartnerskap for «STAUT – kjøretøysperre til å stole på». I januar 2023 vil Statsbygg beslutte om partnerskapene skal fullføres, og etter mai 2023 blir det besluttet om det utløses opsjon for kjøp av en av de utviklede kjøretøysperrene til bruk i nye Regjeringskvartalet i Oslo.

Stimulab-prosjekter har valgt leverandører

Stimulab har i samarbeid med syv prosjekteiere valgt nye leverandører. Det er god bredde hos leverandørene som skal jobbe med innovasjon og nytenkning rundt offentlige tjenester, fra brukernes perspektiv, heter det.

Innovativt etikk-prosjekt evalueres

Bærekraft 17 er et innovativt pilotprosjekt i regi av Etisk handel Norge og offentlige virksomheter, som skal gi bærekraftige og effektive anskaffelser av høy kvalitet, bl.a. fremme respekt for grunnleggende menneskerettigheter i risikoanskaffelser. Prosjektet er nå i en evalueringsfase for å avgjøre neste fase etter avsluttet pilotfase 31.12.21.

Anbudssprekk på 40%

Etter anbudskonkurranse ser administrasjonen i Sømna kommune seg nødt til å be politikerne om å øke budsjettet for den planlagte brannstasjonen med nesten 5 mill – opp 40% fra vedtatt budsjettet på 12 mill, ifølge Brønnøysund Avis.

Smartere anskaffelse for skole-inventar

Konkurransen for anskaffelse av løst inventar for nye Fjerdingby skole i Rælingen pågår, og det blir opp til leverandørene som å komme med de gode løsningene. Bestiller benytter metoden «Best Value», og det stilles ikke flere krav til det som skal leveres enn nødvendig. Leveransen må også skje innenfor budsjett, melder kommunen.

Fem kvalifiserte, bare ett tilbud

Av åtte entreprenører som meldte sin interesse i prekvalifiseringen, gikk fem videre i anbudskonkurransen som ble kunngjort på Doffin i fjor sommer. Av de fem var det bare ett selskap som la inn et anbud, og det var Asker Entreprenør, et selskap som Moss kommunes MKEiendom valgte å inngå kontrakt med.

Sprenger kostnadsramme med 40 mill

Øksnes kommune skal ha nytt basseng. Kostnadsramme er på i overkant av 90 mill., men vinner av tilbudskonkurransen krever nesten 130 mill. Kommunen må enten nedskalere konseptet eller gå for et dyrere alternativ. I tildelingskriteriene blir pris vektlagt med 70%, kvalitet 25 % og fremdrift fem prosent.

Trekker seg fra anbudsrunde

Uloba Independent Living Norge trekker seg fra anbudsrunde – mener Surnadal kommunes vilkår snevrer inn folks frihet til å velge. De mener kommunen bryter med Stortingets intensjon om hva Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) for funksjonshemmede skal være. Det er ikke Surnadal kommune enige i, ifølge Driva.

Radioaktivt avfall ut på nytt anbud

Norsk Nukleær Dekommisjonering (NND) varsler at oppdraget om opprydding og deponering av det radioaktive avfallet ved Søve gruver skal ut på anbud på nytt. Tidligere i år meldte NND at de hadde avsluttet prosessen etter at en av tilbyderne til oppdraget fikk medhold i sin klage på tildelingen.

Ingen selvfølge at lokal butikk vinner

– Vi er veldig fornøyde med å få avtalen i havn, sier Charlotte Tyrihjell i Wilh. Moseby eftf AS til indre.no. Butikken på Bjørkelangen vant nylig en kontrakt verd to mill og skal forsyne Aurskog-Høland kommune. Butikken ligger rett overfor veien til rådhuset, men det er det ingen selvfølge at anbudet tilfaller en lokalt næringsdrivende, heter det.

Ute med en gang uten miljøsertifisering

– Om vi skal være med på dette, må vi sørge for å ha miljøsertifiseringen i orden. Man vet aldri, kanskje neste rammeavtale med Orkland kommune krever miljøsertifisering og da er vi ute med en gang om vi ikke har det i orden, sier daglig leder Knut Kirkaune hos Kontorplan på Orkanger til Avisa Sør-Trøndelag.

Nøkkelkrav i innovative anskaffelser

Risikovillighet, støtte fra ledelsen og det rette medarbeiderteam er nødvendige elementer for å drive innovasjon gjennom offentlige innkjøp, forteller sjefen for innkjøpsavdelingen i Aarhus Kommune, Anette Juhl Winther. Kommunen har innovasjon høyt på dagsordenen.

Kinesisk selskap med flyplass-sikkerhet

Selskapet Nuctech med nær kopling til Kinas militære og det styrende kommunistpartiet har vunnet en anbudskonkurranse hos Swedavia, og skal står for toppmoderne sikkerhetskontroll på storflyplassen Arlanda. – De vant for at de kom med det beste tilbudet, sier Annika Balazs, strategisk anskaffelsessjef på Swedavia til Aftonbladet.

Svensker med bærekraft-tro på anskaffelser

En aktuell Sifo-måling viser at en majoritet av allmenheten er enig i påstanden om at svenske kommuner skal ta hensyn till Agenda 2030 ved sine innkjøp selv om det betyr økte offentlige utgifter. Nordiska ministerrådet har tidligere vist at offentlig innkjøp kan bidra till å nå alle 17 bærekraftsmål i Agenda 2030, melder Upphandlingsmyndigheten.

Tre gode råd for grønnere IT-innkjøp

IT er en miljø- og klimasynder og slipper ut tonnevis av CO2. Men IT er også en grønn livline – og offentlig digitalisering er en del av løsningen på klimautfordringene. Sif Neldeborg fra det private rådgivningshus Devoteam i Danmark gir tre gode råd til hvordan IT-anskaffelser kan bli grønnere.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 18. februar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.