Offentlige anskaffelser: Stort og smått 20. mai

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 20. maiStatsrådene Monica Mæland og Vidar Helgesen inviterer næringsliv og organisasjoner til konferanse om offentlige anskaffelser og klimautslipp.

Skriv ut artikkelen

Regjeringen vil ha innspill om hvordan offentlige anskaffelser kan bidra til lavere utslipp. En innovativ anskaffelse gav støtet til rakettvekst for bedriften. Tre norske og en utenlandsk kjemper om en av Norges største veikontrakter hittil. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Med anskaffelser mot klimautslipp

Klima- og miljødepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet inviterer næringsliv og organisasjoner til konferanse i Oslo 13. juni. Sammenhengen er forslaget til ny lov om offentlige anskaffelser. De to departementene vil ha innspill til virkemidler: Hvordan kan offentlige anskaffelser kan bidra til lavere utslipp av klimagasser?
Les mer

Ehandelsplattform-avtale avvikles i 2018

Når Difis avtale med Capgemini IBX om å drifte Ehandelsplattformen løper ut i juni 2018, blir den ikke erstattet. I stedet kommer markedsleverte løsninger for formidling av produktkataloger og ordre i elektronisk handelsformat (EHF) over åpen infrastruktur.
Les mer

Uavklart om hemmelige priser

Jurister i de regionale helseforetakene har gitt klarsignal for hemmelige legemiddelpriser i offentlige anbud, skriver Dagens Medisin. Etter at Legemiddelinnkjøpssamarbeidet (LIS) ble en del av Helseforetakenes Innkjøpsservice (HINAS), regnes prisen som en forretningshemmelighet og skal dermed unntas offentlighet.
Les mer

Teknisk info om EHF–formatene

Difi har utviklet en egen nettside med teknisk informasjon knyttet til EHF–formatene. Her finner du også opplysninger om oppdateringer mm. Fornuftig å spre informasjon om denne siden til teknisk personell hos deg.
Les mer

Rakettvekst etter innovativ anskaffelse

Fra 17 til 60 ansatte på tre år. En innovativ anskaffelse fra Stavanger kommune startet rakettveksten hos IT-bedriften F5 IT i Stavanger. Næringsutvikling er en viktig faktor når Nasjonalt program for leverandørutvikling leger til rette for en slik prosess.
Les mer

Norge mot utlandet om gigantkontrakt

Kontrakten som gjelder bygging av E18 Tvedestrand-Arendal blir en av de største i omfang innen norsk veibygging frem til nå. Ti virksomheter meldte seg i prekvalifiseringen. Av disse ble fire kvalifisert til å gi tilbud; AF Gruppen, Hochtief Infra, Skanska Norge og NCC Construction. Det er Nye Veier AS som er oppdragsgiver.
Les mer

Dansk rettssak om «norsk» kontrakt

Da de danske regionene valgte det norske selskapet Norsk Luftambulanse som drifter av akutthelikoptertjenestene, ble et ulovlig poengsystem benyttet. Det fastslår Østre Landsret. Regionene vurderer om de skal anke dommen til Højesteret, melder dknyt.dk.

Dårligst i EU på etter–kunngjøring

Sverige er det landet i EU som er dårligst på å kunngjøre kontraktstildelinger. Etter EU–regelverket skal alle kontraktstildelinger i anskaffelser med verdi over EU/EØS–terskelverdiene, kunngjøres. Konkurrensverket har varslet at de til høsten skal sette i gang en gransking av forholdene.
Les mer

Undersøkelse om bærekraftige anskaffelser

En rekkeinternasjonale organisasjoner inviterer offentlige innkjøpere til å delta i en nettbasert undersøkelse – the 2016 Global review of Sustainable Public Procurement. Formålet er å få kunnskap om hvorledes oppmerksomheten om og bruken av bærekraftige anskaffelser utvikler seg over år. Fristen for å delta er 10. juni.
Les mer

 

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 20. mai"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.