Offentlige anskaffelser: Stort og smått 23. oktober

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 23. oktoberPia Trulsen og Sykehusinnkjøp vant Etisk handel-prisen 2020

Skriv ut artikkelen

Kommuner refses for manglende kontroll med lønn- og arbeidsvilkår, NAV skal gjør avtale om IT-sikkerhet via konkurransepreget dialog og et kommunestyre i nord valgte bort miljøhensyn i en anskaffelse. Bare en tilbyder til nye Smittestopp, kompetansejakt via dynamisk innkjøpsordning og budsjettsprekk på 100 mill der det bare var en tilbyder. Og er du interessert i å anskaffe AI-app’er, kan partnerskap i AI4Cities være noe. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Fikk gjev etikk-pris

Pia Trulsen fra Sykehusinnkjøp fikk Etisk handel-prisen 2020. Prisen ble delt ut på 20-års konferansen til Etisk handel Norge nylig. Hun er en ledestjerne innen etisk handel i offentlig innkjøp i Norge og Sykehusinnkjøp bør være et forbilde for alle virksomheter som vil bli gode på etisk handel og bærekraftig forretningspraksis, skriver juryen.

IT-sikkerhet via konkurransepreget dialog

NAV IT innbyr til konkurransepreget dialog i forbindelse med anskaffelse av avtale om Sikkerhetsovervåkning av hele etatens IT-systemer. NAV IT er en enhet i Arbeids- og velferdsetaten. Tjenestene omfatter NAVs totale infrastruktur fra datacenter til klienter.

Bare ett tilbud til nye Smittestopp

Da Folkehelseinstituttet og Norsk helsenett gjennomførte anbud på å lage den nye Smittestopp fikk de bare tilbud fra en danskeid aktør. – For kort tid på å skaffe riktig folk og stor omdømmerisiko, heter det fra en mulig konkurrent, ifølge Dagens Medisin.

Bare en tilbyder, sprekk på 100 mill

I de opprinnelige planene skulle det lokale krysset koste 135 millioner. Sluttregningen ligger an til å bli på 235 millioner, skriver Fædrelandsvennen. En av grunnene til prisøkningen var bare et tilbud kom inn da prosjektet ble lyst ut.

Skjerpet miljø-forventninger til leverandørene

UiO (Universitetet i Oslo) har fulgt opp og dels også gjennomført en rekke tiltak fra sin klimakuttplan fra desember i fjor. – Vi stiller nå tydeligere miljøkrav til våre leverandører, og vektlegger miljøfaktorer i anbudskonkurranser og gjennom utarbeiding av veiledere og sjekklister til bruk ved anskaffelser, heter det.

Framtidige vegvesen-konkurranser

Oversikt over konkurranser som Statens vegvesen Drift og vedlikehold planlegger å lyse ut i løpet av 2020 og frem mot 2022, blir oppdatert hver måned.

Valgte bort miljøhensyn i innkjøp

Kommunestyret i Vestvågøy valgte bort miljøhensyn og gikk for innkjøp av et kraftig dieselaggregat for å sikre nødstrøm til samdriftskjøkkenet på Gravdal, ifølge Lofot-Tidende. Lofoten Samdriftskjøkken ved Gravdal sykehjem ble tatt i bruk i november 2019,

Sirkulærøkonomi-prosjekt fenger

Selv med svært korte frister har de aktuelle fem sirkulærprosjektene klart å mobilisere leverandørmarkedet. Kampen om å få delta har vært hard, med opptil 16 søknader om prekvalifisering for en plass i konkurransene, skriver Harald Aas i Nasjonalt program for leverandørutvikling. Han er prosjektleder for «Fast Track for Sirkulærøkonomi».

Kompetansejakt via dynamisk innkjøpsordning

Nedre Romerike Avløpsselskap IKS (NRA) har til hensikt å etablere en dynamisk innkjøpsordning for å innhente bistand og kompetanse ved grunn- og rettighetserverv.

Refs for manglende kontroll

I to betydelige millionkontrakter har ikke Grimstad kommune gjennomført kontroll med lønns- og arbeidsvilkår hos innleide ansatte. Nå varsler myndighetene pålegg om å rette opp forholdene som ikke er i tråd med regelverket. Arbeidstilsynet har hatt tilsyn og avdekket manglende kontroll med lønns- og arbeidsvilkår, skriver Agderposten.

Refs for manglende kontroll (II)

Porsgrunn kommune gjennomfører byggeprosjekter for mange hundre millioner, men har for dårlig kontroll med lønns- og arbeidsvilkår. Arbeidstilsynet har gjennomført tilsyn og varsler pålegg mot Porsgrunn kommune. Bare de siste åra har Porsgrunn kommune hatt byggeprosjekter for over en milliard kroner, ifølge Porsgrunn Dagblad.

Ny anskaffelsesadresse: Økern i Oslo

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) og Digitaliseringsdirektoratet (DigDir) har etter en anbudsprosess valgt Økern Portal som sitt nye hovedkontor. De flytter inn i det nye signalbygget i september 2021. De som steller med anskaffelser i DFØ blir med på lasset.

Partner i AI-prosjekt – som Stavanger?

Lurer du på hvordan bruke AI (artificial intelligence) i arbeidet mot karbonnøytralitet. Ønsker du å bruke anskaffelser til å utvikle nye applikasjoner for AI i din kommune? Da kan du bli foretrukken partner i det EU-finansierte AI4Cities-prosjektet, der Stavanger allerede har funnet sin plass.

Kommune-appell til evaluering

En appell fra danske kommuner: I evalueringen av anskaffelsesloven må det arbeides med fleksibilitet som det absolutte nøkkelord. La oss forenkle og smidiggjøre de prosessene som skaper unødig byråkrati, lyder oppfordringen, skriver udbudsmedia.dk.

Årets svenske e-handelsmyndigheter

Som ett ledd i å fremme elektroniske innkjøpsprosesser følger DIGG (Myndigheten för digital förvaltning) opp de statlige, svenske myndighetenes ehandelsarbeid. Boverket og Arbetsförmedlingen har i den anledningen blitt utpekt som årets e-handelsmyndigheter for 2019.

Unngå korrupsjon i krisetider

Ha en tydelig strategi, respekter inngåtte avtaler og følg opp. Det er noen av ekspertenes råd for å unngå korrupsjon under corona-krisen. I tillegg gjelder det også å ha en personellmessig beredskap på innkjøpssiden, sier Rikard Jermsten, generaldirektør i Konkurrensverket, til innkjopsradet.se.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 23. oktober"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.