Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24.juni

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24.juniFullsatt seminar- og konferansesal - det er høstens drøm for Kofa, Difi og KS Innkjøpsforum/KS Advokatene.

Skriv ut artikkelen

Hektisk konferanseuke i november og KS–miljøer med anskaffelsesseminar i september. Statens vegvesen og Jernbaneverket etablerer erfaringsdatabaser. Hovedorganisasjonen Virke spør: Har du dårlige erfaringer? Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Høstens store konferanser

Tidspunktene for høstens stor møtearenaer for offentlige anskaffelser er klare: Årets utgave av anskaffelseskonferansen til Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) finner sted torsdag 3. november. Uken etter, torsdag 10. november, trommer Kofa sammen til sin årlige konferanse i Bergen. Her er det for øvrig 10–års jubileum i år.

KS Anskaffelsesseminar 2016

KS Advokatene og KS Innkjøpsforum inviterer til sitt årlige kommunale anskaffelsesseminar på Holmen Fjordhotell, Asker 28. – 29. september. Seminaret er for å gi kommunale og fylkeskommunale ansatte faglig påfyll og mulighet til å bygge nettverk.

Vegvesenet opprettholder avvisning

Statens vegvesen har besluttet å opprettholde avvisningen av Hæhre Entreprenør på veiutviklingskontrakten E6 Helgeland sør, skriver bygg.no. Det gjaldt feil levering av pristilbud i konkurransen.

Konkurranse på like vilkår

Landsmøtet i Maskinentreprenørenes forbund (MEF) krever at offentlig virksomhet som opererer i direkte konkurranse med private bedrifter, må skille denne driften ut i eget aksjeselskap og rette seg etter aksjeloven. For å sikre at konkurransen blir så lik som mulig krever MEF at loven om interkommunale selskaper («IKS-loven») må endres.

Har du dårlige erfaringer?

Har du dårlige erfaringer knyttet til offentlige anskaffelsesprosesser? Dersom du har eksempler, innspill eller annet som kan være til nytte i det videre arbeid knyttet til dette, hører Hovedorganisasjonen Virke gjerne fra deg.

Etablerer erfaringsdatabaser

Statens vegvesen og Jernbaneverket systematiserer erfaringer med konsulenter og entreprenører, og etablerer i løpet av 2016 erfaringsdatabaser, skriver bygg.no. Først ut er Jernbaneverket, som tok i bruk sin leverandørevalueringsdatabase 1. juni 2016.

Røntgensystem kraftig forsinket

Alle sykehusene skal ha et felles røntgenbildesystem. Feil og ustabilitet har imidlertid ført til kraftige forsinkelser. Kompleksiteten ble undervurdert. Helse Sør-Øst RHF har forbedret leverandøroppfølgingen betydelig, og arbeidet har nå en positiv utvikling. Slik svarte helse– og omsorgsminister Bent Høie på et skriftlig spørsmål fra Stortinget.

IT–kontrakt verd en halv milliard

De danske Nationalbanken skal konsentrere seg om å være bank, og legger således sin IT–avdeling ut på anbud. Den har i dag om lag 100 ansatte, og har ansvaret for intern utvikling og drift av egen datasentre. Kontrakten har en verdi på 500 millioner danske kroner og kalles i Danmark for et «monsterudbud».

Internasjonal anskaffelseskonkurranse

The Procura+ Awards inviterer offentlige virksomheter til årets konkurranse om bærekraftige og innovative anskaffelser. Fristen for å søke om å komme med i konkurransen er 9. september. For noen år siden lyktes Oslo kommune med sitt Omsorg+ å komme så å si helt til topps i denne internasjonale konkurransen.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24.juni"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.