Offentlige anskaffelser: Stort og smått 26. juni

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 26. juniNIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) mister statistikk-leveranse, skriver forskningspolitikk.no. På bildet adm.dir. i NIFU, Vibeke Opheim (foto: Per Kristian Lie Løwe).

Skriv ut artikkelen

Innovasjon Norge åpner pengepungen og bevilger 100 mill til nye innovasjonspartnerskap, mens Statens vegvesen rapporterer om gode resultater fra et partnerskap. Nye legemiddel-retningslinjer for anskaffelser, Mercell er på vei til børs, og et forskningsprosjekt skal utvikle en smartere innkjøpsmetodikk for møbler og inventar. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

100 mill til innovasjonspartnerskap

Flere kommuner, fylkeskommuner, etater og sykehus får til sammen 100 millioner kroner fra Innovasjon Norge til å løse store samfunnsutfordringer gjennom etablering av innovasjonspartnerskap. Forutsetningen er at det offentlige får løst sine utfordringer i samarbeid med innovative bedrifter.

Mister statistikk-leveranse

Fra 2022 skal ikke NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) lenger være Norges leverandør av forskningsstatistikk. Avtalen mellom staten og NIFU er et regelbrudd, ifølge Kunnskapsdepartementet. Produksjon av offentlig statistikk skal ikke ut på anbud, men gjøres i egenregi, skriver forskningspolitikk.no

Legemidler og anskaffelser

Beslutningsforum for nye metoder har besluttet nye retningslinjer for innføring av nye indikasjoner og nye legemidler i spesialisthelsetjenesten i sammenheng med anskaffelser. De nye retningslinjene legges til grunn for anbudskonkurranser som lyses ut etter 1. juli 2020, og skal evaluere retningslinjene etter ett år.

Mercell vokser – og vil på børs

Mercell har søkt om notering på Oslo Børs (Merkur Market). Første handelsdag er forventet å være mot slutten av uken som starter 6. juli. Selskapet sikter mot å ta sin unike norskutviklede teknologi ut i Europa. Samtidig gjør Mercell sitt sjette oppkjøp på drøyt et år: Det danske P2P selskapet Tricom, som tilfører moderne e-handelsløsninger.

Gode resultater av innovasjonspartnerskap

Statens vegvesen og leverandøren Trafsys AS inngikk i 2018 et innovasjonspartnerskap for å utvikle en løsning som gjør det sikrere for bilister å redde seg selv ut av tunneler ved uforutsette hendelser som f. eks brann. Nå er resultatene fra de første testene klar. Det er svært gode resultater, skriver byggfakta.no.

Smartere møbelkjøp

Møreforsking, Molde kommune (Smart Molde-programmet) og Dahl Kontor har fått støtte fra Regionalt Forskningsfond til å gjennomføre prosjektet “Sirkulærøkonomi i praksis: Gjenbruk og bærekraftig offentlig innkjøp av møbler i kommunal sektor”. Hovedmålet i forskningsprosjektet er å utvikle en smartere innkjøpsmetodikk for møbler og inventar.

Innovasjonsadvarsel fra KS til Staten

I innovasjonsmeldingen foreslås et statlig initiativ for innovative anskaffelser. Dette bekymrer KS-leder Bjørn Arild Gram. Leverandørutviklingsprogrammet har vært en kraftfull innovasjonsmotor, og han advarer mot å etablere dels overlappende initiativ fra statens side som kan føre til fragmentering og rolleuklarhet.  

Kontrakt – felles HR-system for staten

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) har signert kontrakt med Itelligence for å innføre et felles HR-system for staten. Kontrakten er verdt mellom 60 og 100 mill og varer i fem år. Den omfatter SAP SuccessFactors og bistand fra Itelligence.

EHF- og BIS-versjoner slettes i ELMA

EHF og BIS 3.0 er nå obligatorisk å bruke. 01.09. 2020 fjernes tidligere versjoner av EHF-fakturering og BIS Invoice (faktura, kreditnota og purring) i ELMA, melder Digitaliseringsdirektoratet.  01.11. 2020 stoppes mulighet for å legge inn nye mottakere for visse dokumenttyper, og 15.01.2021 fjernes disse dokumenttypene helt fra ELMA.

SSA-SKY ut på høring

SSA-SKY skal dekke mer komplekse skyanskaffelser, melder Digitaliseringsdirektoratet, som legger ut dokumentasjon og inviterer til høring 10. juli. Høringsfristen er 10. september 2020.

Mer fokus på kvalitet ville gitt flere tilbydere

Sju av ti leverandører ville ha deltatt i flere anskaffelser om det hadde vært større fokus på kvalitet. Fire av ti leverandører mener at anskaffelsesklimaet er svært dårlig eller dårlig. Det viser Vismas Anbudsbarometer 2020, der 505 leverandører til offentlig sektor har besvart spørsmål om hvordan de opplever anskaffelsesklimaet i Sverige.

Corona-milliarder til grønne innkjøp

Hvis milliardene i coronahjelpepakkene blir brukt til å gjøre offentlige innkjøp grønne, kommer det en naturlig etterspørsel etter sirkulære løsninger, mener leder av Site Solution & Waste Management i Rambøll, Björn Appelqvist.

Arkitekturkjøp: Mer kvalitet, mindre pris

Mer fokus på kvalitet og noe mindre på pris. Slik vil regjeringen endre arkitekturanskaffelser ved å gi et nytt myndighetsoppdrag, som skal foreslå metodestøtte og veiledning for kjøpende myndigheter. «Verktøykassen» skal være ferdig i slutten av 2022, skriver upphandlingsmyndigheten.se.

Digital løsning til statlige anskaffelser

Rådgivningsenheten i Statens indkøb har lansert en ny digital løsning til felles anskaffelsesmateriell i staten. Den nye digitale løsning gjør innkjøpere i staten i stand til selv å generere skreddersydde anskaffelsesdokumenter.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 26. juni"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.