Offentlige anskaffelser: Stort og smått 3. august

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 3. augustMedtek Norge reagerte på at det var blitt utlyst flere anbud i regi av Sykehusinnkjøp med innleveringsfrist i slutten av juli. På bildet adm. dir i Medtek Norge, Atle Hunstad.

Skriv ut artikkelen

Nå kan du melde deg på årets Kofa-konferanse, og du kan komme med forslag til hvem som skal få Anskaffelsesprisen 2018 på Difis anskaffelseskonferanse. Medtek Norge har hatt dialog med Sykehusinnkjøp om anskaffelser med frist i sommerferien, og det er gjort nye kjøp av helsetjenester hos private. Den danske regjeringen har funnet godt og vel 140 offentlige aktiviteter som er i konkurranse med private. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Klart for påmelding til Kofa-konferansen

Påmeldingen for årets konferanse er nå åpnet. Påmeldingsfristen er 11. oktober. Program og påmelding finner du her.

Kandidater til Anskaffelsesprisen 2018?

Anskaffelsesprisen for 2018 skal deles ut på høstens Anskaffelseskonferanse 7. november. I år deles den ut i kategoriene ”Digitalisering og god styring” og ”Bærekraftige Anskaffelser”. Fristen for innsendelse er 8. oktober.

Laveste innkjøpsindeks siden november 2016

Ifølge sesongjusterte tall var innkjøpssjefenes forventningsindeks (PMI) i Norge 49,3 poeng i juli 2018, opplyser DNB Markets og NIMA – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk. Det markante fallet i PMI i juli bør tolkes med varsomhet på grunn av ferien og lav svarprosent, heter det. PMI er nå på det laveste nivået siden november 2016.

NCC tildelt milliardkontrakt av Bane NOR

Klagefristen på kontrakten for jernbanestrekningen Venjar-Eidsvoll har nå gått ut, og NCC har fått Intercity-kontrakten til i overkant av 1,6 milliarder kroner. NCC melder at kontrakten blir undertegnet senest 4. oktober. Bane NOR skal inngå InterCity-kontrakter for 60 milliarder kroner de neste tre årene.

Tolke for norske sykehus

Ny avtale mellom de fire regionale helseforetakene og tre tolkeleverandører er tildelt regionalt, og gjelder levering av blant annet fremmøte- og fjerntolk, melder Sykehusinnkjøp. Leverandørene skal kunne levere tolketjenester på de 40 største språkene.

Revurderer kontraktstrategi

Statens vegvesen skal bygge verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel, og i den forbindelsen blir kontraktstrategien på Rogfast-prosjektet nå vurdert på nytt fordi anleggsmarkedet gir ulike signaler om ønsket størrelse på kontrakter og til kontraktsform, skriver Statens vegvesen.

Anbud fra Sykehusinnkjøp i ferien

Medtek Norge har reagert på at det har blitt utlyst flere anbud i regi av Sykehusinnkjøp med innleveringsfrist i slutten av juli. Dette gjelder i hovedsak anbud utlyst i Nord-Norge, Finnmark og Troms. I den forbindelse ble det tatt kontakt direkte med Sykehusinnkjøp, der adm. direktør Kjetil Istad straks fulgte dette opp internt.

Nye kjøp av helsetjenester fra private

Helse Sør-Øst RHF har inngått avtaler med private leverandører om kjøp av somatiske spesialisthelsetjenester innen generell kirurgi, ortopedi, plastikkirurgi, øre-nese-hals og øyesykdommer. Fire leverandører har fått avtale: Aleris Helse, IbsenSykehusene, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) og Volvat Medisinske Senter.

Norge nr. 14 på FN-liste over digitalisering

FN har laget digitaliserings-benchmarking ca. hvert annet år siden 2001, og i 2018-utgaven finner vi at Norge rangerer som 14. best blant FNs 193 medlemsland når det gjelder offentlig digitalisering. Danmark topper FN-listen med Sverige på 5. og Finland på 6. plass.

Svenske mottakere i ELMA

Svenske mottakere kan nå legge seg inn i ELMA med sitt svenske organisasjonsnummer. Det betyr at svenske virksomheter i offentlig og privat sektor kan benytte ELMA for å vise at de kan motta elektroniske handelsdokumenter som faktura, ordre og kataloger fra norske avsendere.

Over 200 000 foretak over på e-faktura

I Sverige blir det lovfestet 1.april 2019 at alle anskaffelser i offentlig sektor skal faktureres med e-faktura. Lovendringen berører over 200 000 foretak som dermed må sende e-fakturaer til sine offentlige kunder. Ekonomistyrningsverket (ESV) anbefaler at alle berørte begynner å forberede seg til å klare de nye reglene.

Uformell klagemulighet relansert

I Irland er Tender Advisory Service (TAS) relansert. Dette er en uformell klagemekanisme som leverandører kan benytte uten kostnad dersom de har synspunkter/innvendinger i løpet av en anskaffelsesprosess som er i gang. Det er regjeringens kontor for offentlige anskaffelser som drifter tiltaket med hjelp fra et panel av eksterne anskaffelseseksperter.

Atea med self-cleaning

Atea A/S er i Danmark dømt for tilfelle av bestikkelser, og har sendt sin redegjørelse for self-cleaning til granskning hos Kammeradvokaten. I redegjørelsen har selskapet med de initiativ det har tatt for å rense seg selv etter at bestikkelsene kom frem. Kammeradvokaten tar stilling til hvilke konsekvenser dommen får.

140 offentlige i konkurranse med private

Den danske regjeringen har identifisert godt og vel 140 eksempler på offentlige næringsaktiviteter som er i konkurranse med private leverandører. Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet har stått for utarbeidelse av listen, ifølge altinget.dk.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 3. august"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.