Offentlige anskaffelser: Stort og smått 3. februar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 3. februar- For de offentlige innkjøpsbudsjettene er det tilbudsprisen som er relevant, forklarer administrerende direktør Trond Dahl Hansen i Medtek Norge.

Skriv ut artikkelen

NHO inviterer til anskaffelseskonferanse i mai, MedtekNorge i dialog med Sykehusinnkjøp HF om leverandør–priser, og Helse Nord ute med en ny anbudskonkurranse for pasientreiser i drøyt 40 områder.  Fem utenlandske og fire norske entreprenører vil bygge ny E6–strekning. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

NHO–konferanse 11. mai

NHO varsler at deres anskaffelseskonferanse i år kommer 11.mai. Program og mulighet for påmelding kommer senere.

Reagerer på anbudskrav fra Sykehusinnkjøp

Sykehusinnkjøp HF har pålagt leverandørene å utlevere sin innkjøps- eller kostpris og sette en påslagsprosent ved innlevering av tilbud. – Vi er skeptiske til at Sykehusinnkjøp tvinger leverandørene til å gi fra seg høyst konfidensiell informasjon, sier adm.dir. Trond Dahl Hansen i Medtek Norge.

Ikke noe spesielt med legemiddelpriser

– Vi finner ikke at det er noe særegent for legemidler i forhold til å publisere enhetsprisene, så derfor mener vi at enhetsprisene er unntatt offentlighet dersom leverandøren sier at det er en forretningshemmelighet. Det sa adm. dir i Sykehusinnkjøp HF, Kjetil M. Istad, på en konferanse nylig.

Kofa–medlem skifter beite

Advokat Kristian Jåtog Trygstad har meldt overgang til Føyen Torkildsen, der han går inn som partner, melder advokatfirmaet. Trygstad er bl.a. oppnevnt som nemndsmedlem i Kofa. Føyen Torkildsen har hentet ham inn for å styrke sin satsing på offentlige anskaffelser, heter det.

Fortsetter kampen mot arbeidskriminalitet

– Kampen mot svart arbeid og arbeidskriminalitet blir en av de viktigste næringspolitiske sakene i 2017, sier næringspolitisk direktør Tore Strandskog i Nelfo til elmagasinet.no. Han ønsker også å forsterke arbeidet med å øke bruken av lærlinger i forbindelse med offentlige kontrakter og øke etterspørselen etter grønne løsninger ved offentlige anbud.

Konkurransetilsynet på banen?

Det er samfunnsøkonomisk uheldig når offentlige etater fortrenger private aktører. Det var viktig budskap da NHO Service møtte Regjeringens arbeidsgruppe som nå ser på konkurransevilkår. I møtet foreslo NHO Service at Konkurransetilsynet bør gis hjemmel til å gripe inn og gi pålegg til offentlige virksomheter om konkurranseskadelig adferd.

Nytt anbud på pasientreiser

Helse Nord RHF har kunngjort anbudskonkurranse på pasientreiser med drosje/turvogn i Helse Nord. Tilbydere som tilfredsstiller kvalifikasjonskravene, blir vurdert på pris, miljø og kapasitet. Pris vektlegges tyngst. Det dreier seg om godt 40 avtaleområder.

Ni entreprenører vil bygge E6

Ni entreprenører har søkt om prekvalifisering til konkurransen om totalentreprisen for E6 Arnkvern-Moelv. Nye Veier vil prekvalifisere tre til fem av disse, og forventer å være ferdige med evalueringen innen utgangen av mars 2017. Planen er å signere kontrakt med valgt entreprenør innen utgangen av oktober 2017.

Fem løsningsforslag for idrettsbygg

Fem prekvalifiserte grupper har levert sine løsningsforslag for idrettsnybygg ved NTNU i Trondheim: Backe Trondheim AS og Link Arkitektur Betonmast AS, Narud Stokke Wiig Arkitekter og Lerche Arkitekter AS, HENT AS og Henning Larsen Architects, Skanska Norge AS og Lusparken Arkitekter, Veidekke Entreprenør AS og HUS Arkitekter.

Forhandlinger om arbeidsrettslige vilkår

Den svenske regjeringen fikk ikke medhold i Riksdagen for sitt forslag om krav til arbeidsrettslige vilkår ved offentlige anskaffelser. Men den gir seg ikke, og er – langt på overtid – i forhandlinger med ulike partier i Riksdagen for å få til et «spiselig» forslag, skrier inkopsradet.se.

Raser mot tilbyder–sjekk

Færre anbud, mer papirarbeid og integritetskrenkende. Kraftsalven kommer fra Marcus Westdahl i møbelforetaket European Furniture Group. Han sikter til kravet om å hente opplysninger om tilbydere for å forsikre seg om at de ikke har forhold som gjør at de skal/kan avvises.

Rydder opp i IT–systemer

Ministeren for offentlig innovasjon i Danmark, Sophie Løhde (v) vil rydde opp i statens IT–systemer. Det gjelder bl.a. mange systemer som ikke er blitt vedlikeholdt eller konkurranseutsatt. En ny IT–strategi skal lages.

Innskjerper anti–korrupsjonsregler

Massiv omtale av foreløpige korrupsjonsdommer mot en IT–leverandør i Danmark har gitt resultater, melder inkopsradet.dk.: Flere offentlige virksomheter har f.eks. understreket reglene for hva ansatte kan ta imot og hva de ikke kan gjøre. Leverandørene er dessuten blitt mer forsiktige med å tilby gaver til offentlige kunder.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 3. februar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.